Scris pe

(3) Inceputul: practica de a pune pe Dumnezeu pe primul loc

Aceasta postare este partea 4 din 5 care face parte din seria 7 secrete pentru o casatorie inedita
 

Acum cativa ani, eram la o conferinta in Amsterdam. Intr-o seara am stat si am vorbit cu un om care era pastor intr-un mic sat african. Oamenii din biserica pe care o pastorea erau foarte saraci, dar mi-a povestit cum au o mare pasiune pentru Dumnezeu. Apoi a zis ceva ce chiar a fost ca o palma peste fata. “imi pare rau pentru tine si tara ta. Aveti atat de multe care va distrag de la Dumnezeu. Oamenii mei nu au nimic altceva in afara de Dumnezeu”.

Totul trebuie sa inceapa cu Dumnezeu pe primul loc in viata ta. Daca te-as intreba care este cel mai important lucru in viata ta si tu ai spune Dumnezeu, ai tu vreo dovada ca sa arati ca este asa? Daca te-ai uita la calendarul tau, ce ai vedea? Cat de mult din viata ta este pentru a sta cu Dumnezeu? Am fost intr-un grup mic de barbati si liderul ne-a pus pe toti intr-o zi sa scriem pe o hartie cele mai importante 3 lucruri pentru noi. Apoi ne-am adunat toti in jurul mesei si fiecare am citit lista. Fara exceptie – listele noastre erau identice – Dumnezeu, familie, job. Toti ne simteam bine cu aceste raspunsuri pana liderul ne-a zis sa deschidem calendarul zilnic pe telefonul nostru si sa il punem pe masa. Ghici ce? Toate calendarele erau aproape identice – in niciunul nu era timp rezervat pentru Dumnezeu si familie.

Hai sa impartasesc ceva cu tine care am gasit ca este 100% adevarat. Cand relatia mea cu Dumnezeu este ceea ce trebuie sa fie, relatia mea cu Nancy este la fel. Dar cand relatia mea cu Dumnezeu nu este unde trebuie sa fie si relatia mea cu Nancy incepe sa aiba probleme. Pentru mine, sa il pun pe Dumnezeu pe primul loc incepe sa arate ceva de genul: Incep ziua si o sfarsesc cu El. Cer intelepciune, ma rog pentru casnicia si familia mea, filtrez tot ce se intampla prin El. El este primul. Apoi si doar apoi ma port cu Nancy asa cum El vrea sa ma port. El este al meu. Ea este a mea de asemenea. Acesta este cu adevarat un INCEPUT.

Rugaciune: Roaga-te ca Dumnezeu sa iti arate ce inseamna sa il pui pe El pe primul loc zilnic. Apoi cu ajutorul Lui incepe acest proces.

Căutați mai întâi Împărăția (lui Dumnezeu) și dreptatea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. (Matei 6:33)

Întotdeauna Îi mulțumesc Dumnezeului meu pentru voi, din pricina harului lui Dumnezeu, care v-a fost dat în Cristos Isus (1 Corinteni 1:4)

Tot astfel, dacă pe unul singur îl împresoară cineva, doi pot să i se împotrivească, iar funia împletită în trei nu este ruptă ușor. (Eclesiastul 4:12)

 

Navigare serie<< (2) Dementele care ne tin inapoi(4) Conectarea – arta de a asculta si de a fi prezent >>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.