Scris pe

(2) Dementele care ne tin inapoi

Aceasta postare este partea 3 din 5 care face parte din seria 7 secrete pentru o casatorie inedita
 

Daca definim dementa ca fiind lucrurile care le facem din nou si din nou asteptand rezultate diferite, majoritatea din noi la un moment sau altul poate spune “Acesta sunt eu!”. De exemplu, daca eu cred ca pot sa merg 10 kilometri pe ora peste limita de viteza pe autostrada pe care merg zilnic, dar in fiecare zi ma opreste politia si se aduna amenzile, asta s-ar numi dementa. Realitatea este ca “dementa” nu face rau nimanui in afara de mine. Dar ce se poate spune despre dementele din casnicia mea? Asta este o alta poveste.

Deseori in casnicia mea mi-am dat seama ca dementele mele se centreaza asupra asteptarilor mele. De exemplu, ma astept ca Nancy sa pastreze casa curata, sa spele rufele si sa prepare cina in fiecare seara. Acestea nu sunt asteptari rele. Dar daca realitatea este ca Nancy are un loc de munta full-time si vine acasa seara la fel de obosita ca si mine? Daca eu defapt nu ii spun care sunt asteptarile mele si doar ma supar dintr-o data pe ea atunci cand nu indeplineste asteptarile? Intelegeti? Dementa mea este ca am asteptari care nu sunt realistice si totusi sa am pretentia de la Nancy sa le faca desi eu nu i-am spus care sunt aceste asteptari. Acum imagineaza-ti ca asta se intampla zilnic, in fiecare saptamana. In fiecare seara ma enervez pe ea. In fiecare seara ea se enerveaza pe mine si nu intelege ce a facut gresit. Ea incepe sa ma respinga fiindca eu par nedrept si nesimtit. Pe masura ce ma respinge, eu continui in dementa mea si asta ne omoara casatoria.

Arunca o privire la casatoria ta. Care sunt asteptarile? Sunt ele realistice? Le-ai spus sotului/sotiei tale? Cum ar fi daca amandoi ati face o lista a asteptarilor si apoi sa faceti schimb intre voi? Apoi sa decideti impreuna ce este realistic si ce nu.

Pavel vorbeste despre roadele Duhului in Galateni 5:22,23. Daca asteptarile mele din casnicie ar fi ca Nancy si eu sa cautam impreuna ajutorul lui Dumnezeu zilnic pentru ca sa construim dragoste, bucurie, pace, rabdare, bunatate, credinta, blandete si control de sine in casnicia noastra? Ar face asta o diferenta? Ar rezolva asta dementele noastre care le-am duce in casnicia noastra? Poti doar sa iti imaginezi cum o casatorie plina de “roadele Duhului” ar arata? Daca nu poti tu, poate Dumnezeu si El este aici sa te ajute sa le construiesti in casnicia ta exact cum vrea El sa fie.

Rugaciune: Pe masura ce iti faci lista cu asteptarile tale, spune-le lui Dumnezeu in rugaciune inainte sa le dai partenerului/partenerei tale. Lasa-l pe Dumnezeu sa te ajute cu lista ta. Apoi ca un cuplu intreaba pe Dumnezeu in fiecare zi ce trebuie sa faci pentru ca sa aduci roadele Duhului in casatoria ta.

Multe sunt planurile în inima omului, dar hotărârea DOMNULUI este cea care rămâne în picioare. (Proverbe 19:21)

Vă spun: umblați prin Duhul și astfel nu veți împlini pofta firii. (Galateni 5:16)

Dragostea este răbdătoare, dragostea este plină debunătate, nu este invidioasă, dragostea nu se laudă, nu este mândră, nu se comportă indecent, nu-și urmărește propriile interese, nu se supără, nu se gândește la rău, nu se bucură de nedreptate, ci își găsește bucuria în adevăr, suportă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul. (1 Corinteni 13:4-7)
Navigare serie<< (1) Casatorie sau… nu (7 secrete pentru o casatorie inedita)(3) Inceputul: practica de a pune pe Dumnezeu pe primul loc >>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.