Scris pe

(4) Conectarea – arta de a asculta si de a fi prezent

Aceasta postare este partea 5 din 5 care face parte din seria 7 secrete pentru o casatorie inedita
 

Cateodata inteleg mai bine un cuvant daca stiu ce inseamna opusul lui. De exemplu cuvantul „a conecta”.

Poate sa insemne o multime de lucruri. Conectam puncte, conectam zboruri de avioane ca sa ajungem la destinatie, ne conectam cu altii cu profesii asemanatoare cu noi sperand ca vom invata unii de la altii. Dar ce inseamna a conecta intr-o casatorie? Inseamna sa vorbesti impreuna sau sa stai impreuna fara sa te certi deloc? Inseamna impartirea unui cont in banca sau iesirea in oras sau locuitul impreuna? Stiu cupluri care fac toate aceste lucruri si ultimul lucru care as putea sa il zic despre aceste cupluri este ca sunt conectate. Vorbesc, dar de suprafata. Stau impreuna, dar mai mult ca este necesar. Nu se cearta, dar nu este pasiune. Intalnirile sunt doar ca sa nu mearga la un film sau o masa singuri si statul impreuna ajuta la platirea utilitatilor. Aceste cupluri nu se conecteaza – ele doar exista. Unii ar putea spune despre ei la suprafata ca sunt conectati, dar nu sunt.

Eu si Nancy facem toate aceste lucruri, dar este o diferenta. Cand vorbim unul cu celalalt punem un mare efort in a asculta. Vrem sa aratam unul celuilalt ca este auzit. Asta ne conecteaza. Cand iesim impreuna, stam aproape unul de celalalt si ne tinem de mana. Atingerile fizice ne conecteaza. Sa impartim un cont in banca ne conecteaza pentru ca avem un buget – cand ne tinem de el avem mai mult de daruit, sa fim generosi ne conecteaza. Am inceput sa avem intalniri din timpul facultatii si inca ne intalnim mai mereu. Abia asteptam sa ne bucuram de timpul impreuna si ne conecteaza acest lucru. Locul unde locuim impreuna este casa noastra, suntem conectati acolo in fiecare zi.

Suntem conectati mai mereu in timpul zilei, dar a luat timp ca sa ajungem aici. Au trecut multi ani, dar am rezistat impreuna si pe masura ce intelegeam ce vrea Dumnezeu de la o casnicie ne conectam tot mai mult unul cu celalalt.

Rugaciune: Cere-i lui Dumnezeu sa iti arate unde esti doar „prezent” in casatorie. Apoi cere-i tot Lui ajutorul ca sa te poti conecta in asa fel incat sa pretuiesti partenerul tau si el/ea sa te pretuiasca pe tine.

Frații mei preaiubiți, să știți următorul lucru: fiecare om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire și încet la mânie; (Iacov 1:19)

Prețuiește-o și ea te va înălța; îmbrățișeaz-o și ea îți va aduce onoare! (Proverbe 4:8)

La fel trebuie să-și iubească și soții soțiile, și anume ca pe trupurile lor. Cel care-și iubește soția se iubește pe sine. (Efeseni 5:28)

Navigare serie<< (3) Inceputul: practica de a pune pe Dumnezeu pe primul loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.