Mamaliga si pestele – una dintre mancarurile pe care nu le voi refuza niciodata. Cred ca oricui ii place aceasta mancare, desi probabil cateva persoane nu suporta pestele. Da, exista si astfel de persoane, dar eu le respect. Fiecare cu gustul lui si cu preferintele lui. Dar sa revenim la subiect.
Daca se poate, pe langa mamaliga si peste sa mai fie si umpic de mujdei de usturoi ar fi perfect. Desigur, daca urmeaza sa mergi undeva, la vreo intalnire sau la vreun eveniment important, iti recomand sa sari peste mujdeiul de usturoi, s-ar putea sa fii luat peste picior de cineva.
Desigur, pestele poate fi si periculos, daca vreun os mai incapatanat refuza sa mearga in stomac si se opreste sa faca greva in gat. S-ar putea sa fie cam naspa o faza de acest gen. Dar eu cred ca invatam o lectie atunci cand mancam peste: mestecam incet, cu grija, ca nu cumva sa se strecoare vreun os in cavitatea bucala. Asa ar trebui sa facem tot timpul, sa mestecam incet, cu grija, chiar daca nu suntem amenintati de vreun os. Nu trebuie sa inghitim din prima, ca strutii. Recunosc ca si eu mai fac asta cateodata(cam de multe ori), dar incerc sa scap de chestia asta.
Sper ca am reusit sa va fac pofta si urmatorul lucru pe care il veti cere de la mama voastra va fii sa va gateasca un peste la cuptor, rumenit foarte bine, impreuna cu o mamaliguta facuta ca in Romania. O mancare 100% traditionala.
Chiar ca mi-ai facut o poftaaa. Cat despre inghitirea oaselor mereu mama mea m-a avertizat: „Bogdan, ai grija la oase, mesteca foarte bine inainte de a inghiti!” uite asa m-am dezobisnuit de a inghiti ca strutul.
Ultima postare de pe blogul lui Beta este Filmul de duminica seara
Si eu m-am cam dezobisnuit, mai am apucatura asta cand ma grabesc.:”>
Persoanele care nu le place pestele sunt aia care cred ca toata viata lor au mancat numai peste, exemplu aia care stau pe langa Dunare sau Marea Neagra 😕
Ultima postare de pe blogul lui Stiri este Noul film cu Jason Statham: Transporter 3 (2008)
Ai fi surprins sa aflii cati adora pestele cu mujdei si mamaliga, eu cred ca este printre mancarurile traditionale de baza. Chiar daca sarmalele sunt mai cunoscute, cred ca nu sunt la fel de preferate in fata unei portii de saramura. Mai prost ca e ca in afara de a il face acasa la gratarul personal nu prea ma ris sa mananc in alta parte, din motive de prospetime, calitate, gust. etc.
weii se vede xa ai radacini moldoventesti=))