Scris pe

Ce te-ar face sa te intorci inapoi in Romania?

La un scroll nesfarsit de seara mi-a aparut un post sponsorizat de la USR-Plus. Prima parte din acest post spune asa:

918.270. Acesta este numărul românilor care au solicitat statutul de rezident în Marea Britanie pentru a rămâne în această țară și după data de 30 iunie 2021.Înseamnă mai bine de 16% din totalul numărului de angajaţi din economia românească (peste 5,6 milioane la finalul lunii iunie 2021). O primă soluție pentru a diminua numărul celor care pleacă în străinătate în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit este „Zero taxe pe salariul minim”, măsură propusă de USR PLUS și inclusă în programul de guvernare al coaliției.

https://www.facebook.com/partidulusrplus/posts/4186266501464502

Mie unul ceva imi da cu virgula, lasand la o parte ideologiile politice pe care nu le impartasim 100%.

Daca tu ai plecat in Marea Britanie, ca despre asta e vorba in postarea respectiva, probabil vei avea un salariu mai mare decat salariul minim in Romania, logic nu?

Te-ar face masura asta, cu 0 taxe pe salariul minim, sa te intorci inapoi si sa lucrezi acasa? Pe mine unul nu m-ar face, pentru ca daca as avea chiar si 10 lei peste salariul minim, probabil taxele s-ar aplica. Pe langa asta, de ce te-ai intoarce de la sa zicem… 1000-1400 de lire cam cat e salariul minim in UK, adica aproximativ 8000 de lei… la 2300 de lei cat vor sa mareasca (nu stiu sigur daca s-a marit deja) in Romania?

Revenind la intrebarea din titlu, hai sa ajutam pe cei de la USR sa vada nevoi reale, nu praf in ochi cu salariul minim. Trebuie sa ajungem o tara in care sa depasim stadiul de “tanjit salariul minim”, nu? Asadar… ce te-ar face sa te intorci inapoi in Romania de pe oriunde esti plecat in lume?

Astept raspunsuri, scurte la obiect sau lungi dar tot pe tema. Mersi.

2 comentarii la acest articol

  1. Salutare am sa spun un motiv pentru care poți să pleci din Occident și acesta este lipsa unui loc de muncă pe termen nelimitat iar alt motiv este că nu iei salariul pe care l-ai arătat pentru că plătești din el chirie in jur la vreo 500 de euro pe luna astea ar fii motive destul de serioase iar la salar de 1400 de lire cam greu ajung Românii care lucrează mai mult sezonieri

    • Am multi prieteni care sunt la un loc de munca stabil, chiar cu intreaba familie. Intrebarea e in primul rand catre ei, pentru ca cei sezonieri oricum se intorc acasa. Daca ramai pe termen lung, ajungi la 1400 de lire cel putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.