Scris pe

Din nou despre BT…

S-ar putea sa va enervez ca scriu asa des despre BT avand in vedere ca am mai scris aici si aici. Dar asta e. Sunteti la mine acasa si eu fac regulile.

Azi trebuia sa primesc o anumita suma de bani prin Western Union in €. Nimic complicat, primesc mai des asta. Azi totusi am vazut o chestie. Am vrut sa primesc suma prin internet banking cum fac de obicei, doar ca luna aceasta mi-am deschis un cont curent in euro si am zis sa primesc acolo. Nu vreau sa zic suma dar hai sa zicem ca a fost 90 de euro ca sa se potriveasca cat de cat. Deci sistemul prost functioneaza asa: din 90 de euro care mi-au fost trimisi, se schimba suma in RON, era o suma intermediara iar mai apoi se transforma iar in EURO. Asta la cursul lor valutar foarte prost.

Am ajuns ca din 90 de euro sa raman cu 70 in cont. Bine inteles ca nu mi-a convenit si am mers in pauza de masa pana la o agentie BT sa imi rezolv treaba.

Am stat la coadaaa, cand am ajuns la rand doamna afland ca vreau sa incasez bani prin WU imi zice “Stiti ca se putea si prin internet banking nu?”. Am povestit faza cum ca ramaneam fara 20 de euro si a zis ca stie de poveste, mai un client i-a zis ca se intampla asta. Deci ei stiu ca sistemul lor fura multi bani, ar nu fac nimic.

In fine, mi-a facut actele si am mers la caserie unde am avut onoarea sa nimeresc la o tipa noua. Nu stia mai nimic saraca. Suma mea sa zicem ca era acum 90,89€. Am zis ca sa imi bage direct in cont banii sa nu imi mai dea in mana. Dar tipa a zis ca nu se poate, trebuie facute 2 tranzactii. Am acceptat, dar saraca s-a pus sa caute 89 de centi sa imi dea. Nu stiu pentru ce, ca si asa se intorceau tot la ea. Dupa 2 minute de scotocit intreaba pe colega de langa ea cum sa faca daca nu are, si colega i-a zis sa faca schimbul valutar pentru 89 de centi si restul de 90 de euro fix sa mi dea doar. Deci desi eu vroiam sa bag toti banii in cont… m-a lasat fara 89 de centi.

Apoi marea surpriza a fost cand mi-a zis “in cont o sa intre suma de X RON”. In momentul asta deja parca mi-am pierdut rabdarea [deja erau 35+ minute de stat la cozi si de asteptat], si i-am zis ca din moment ce am cont curent in euro, de ce truda ea imi baga in ala de lei?

In cele din urma, cu mult ajutor de la colega ei, mi-a bagat 90 de euro in contul bun pana la urma.

Tot ce am povestit mai sus…. a durat doar 40 de minute! Cred ca e timp record la BT! Se putea si mai mult.

2 comentarii la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.