Scris pe

Regenerare urbana

De marti suntem in Ploiesti la sora Catalinei, am venit cu treaba pentru lucru si daca Ploiesti este la 30 de minute de Bucuresti, stam aici. Azi e sambata si maine pornim la drum spre casa.

Am fost azi la plimbare noi 3 si cainele lor prin Ploiesti, nu foarte mult, dar indeajuns de mult incat sa ne uimim ce alei faine au – largi, cu umbra, pe ambele parti… locuri de parcare fara plata la blocuri si culmea… sunt destule! Pe o distanta de 1km cred ca atat cat am mers, au fost 3 parcuri de copii si unul pentru caini. Pe aceeasi strada.

La noi in Arad acum cica se face un proiect de regenerare urbana intre blocurile urbei… dar nu o sa ne apropriem noi prea repede de alte orase mai civilizate! La noi cu greu gasesti trotuar(!!) pe unde sa mergi, greu gasesti loc de parcare si ala e al cuiva cu plata, greu gasesti un parc aproape de bloc unde sa zburde copilul si sa isi consume energia. Defapt, avem un parc… in care daca mergi te ia despresia, vorba Catalinei.

Sa va si zic ce inseamna la noi regenerarea urbana: s-au daramat garaje si se amenajeaza MAI MULTE locuri de parcare cu plata. Mi se pare ca in Arad singura grija a primarului este cum sa mai ia bani la buget din orice.

La noi in fata blocului mai erau cateva spatii libere pe care parca cine apuca, ca nu toti prind loc de parcare platit la licitatii. Pana si alea cateva spatii libere au venit acum 2 luni sa le faca locuri de parcare cu plata. Acum mai sunt doar 3 libere si alea asa, la risc, poate te atinge vreo masina daca o lasi acolo. Dar estimez ca maxim pana la anul vor veni si vor face si acolo loc cu plata.

Parcuri nu avem, dar regenerarea urbana mai include ingroparea locului de gunoi sub pamant, gropi de gunoi subterane cum le zice sau ceva de genu. Asta era singura noastra grija. Nu domn’ primar, nu vrem spatii verzi, alei cu umbra si locuri de joaca pentru copii (sa nu mai indraznesc sa cer un parc pentru caini, nu vom vedea noi prea curand asa ceva)… nu vrem nimic din toate astea, VA RUGAM IN SCHIMB SA MAI FACETI CATEVA LOCURI DE PARCARE CU PLATA. Mai vrem sa dam bani la Recons. Va rugam din suflet.

Adica uitati-va si voi cati pomi aici, umbra, locuri de parcare, parcuri… e o placere sa te plimbi cu toata familia:

Stiu ca ma plang, dar am tot dreptul, mai ales cand vad cati bani ia orasul din taxe si impozite… suntem in topul oraselor din tara cu cele mai mari impozite… si nu se vede nimic. Incet incet orasul nostru moare, din cauza incompetentei si hotiei a celor de la conducere.

#rezist dar peste ani de zile poate plec daca totul ramane la fel de mort ca acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.