Scris pe
Scris pe

Discutie (aproape) lunara cu Orange

Suna telefonul, numar cu 031 e clar ceva spam sau in cel mai bun caz vreo banca ma suna imi ureze de bine. De obicei daca sunt foarte ocupat, nu raspund la nimic cu 031.

Astazi am raspuns. Cel mai stupid lucru e ca atunci cand raspunzi la un apel care vine spre tine e sa auzi “ai sunat la Orange, operatorii nostri sunt ocupati” si muzica de hold. Pai cum adica am sunat, ca voi m-ati sunat pe mine? Prostesc.

A durat doar cateva secunde si muzica de hold s-a terminat si a inceput agentul:

Agent: Buna ziua, cu domnul Pacurar Filip am ocazia?

Eu: Da, spuneti.

A: Va anunt intai de toate ca apelul este inregistrat. Doriti sa continuam?

E: Da

A: Pentru siguranta va trebui sa va autentificati, va rog sa imi spuneti data nasterii si domiciliul

[Eu raspund cu detaliile cerute]

A: V-am sunat pentru ca avem o campanie pentru clienti fideli cu pret foarte bun la servicii alternative cum ar fi internet si televiziune prin cablu. Sunteti interesat?

E: Din pacate unde locuiesc nu exista acoperire la fibra si televiziune Orange, am incercat sa fac la voi acum 2 ani si nu s-a putut, sigur nu ati extins de atunci in zona acoperirea.

A: Nu locuiti pe [spune adresa parintilor mei, nu mai stau acolo din 2015, am si datele actualizate]?

E: Nu mai stau acolo din 2015, am avut fibra optica de la voi o perioada cand am stat la un apartament dar ne-am mutat intr-un cartier rezidential si aici nu aveti acoperire sigur.

A: Imi puteti spune totusi strada si numarul casei ca sa verific? Sigur avem acoperire.

E: [Adresa actuala]

A: Aveti dreptate, nu avem acoperire la fibra acolo dar va putem oferi internet si TV prin satelit, sunteti interesat?

E: Nu, nu sunt, am deja fibra optica si sunt multumit, ar fi mai slab decat ce am acum.

A: Atunci nu va mai retin domnul Pacurar, o zi frumoasa sa aveti.

La vreo 30 de minute dupa, mi-au cerut sa le dau feedback la interactiunea cu ei.

Bai, dar luna de luna aproape, sau cel putin odata la 2 luni incearca vreun agent Orange sa isi faca norma de vanzari si ma suna, dar niciodata nu verifica daca ceea ce vor sa imi vanda e disponibil unde locuiesc.

Cata lipsa de profesionalism sa ai sa faci asta in mod repetat?

Scris pe

Rezumat iStyle.ro 2022

V-am tot plictisit cu comanda mea de la iStyle de un Macbook. Am zis, de ce sa nu va mai plictisesc inca odata si sa spun pe scurt povestea.

 • 3 decembrie 2021 – comand un Macbook Pro M1 Max. Configurat, 2TB SSD si 64GB ram. Cum ar fi maxed-out. Termenul pentru laptop-uri pe care le customizezi (nu sunt pe stoc cu configuratia asta) este de 8 saptamani. Zic noh, nu e asa mult, 8 saptamani din 3 decembrie vine la sfarsit de ianuarie, 28 ianuarie 2022.
 • Atunci cand configurezi ceva pe iStyle trebuie sa platesti toti banii in avans. Deci na… 2 luni cu banii blocati, dar aia e. PS: Nu e vorba de 2 lei ci de vreo 5000 de euro.
 • Din 3 decembrie pana in 28 decembrie nu am avut nicio noutate de la iStyle. Nimic. In 28 am primit un mail automat cum ca este inca in productie laptop-ul la producator. Oricum nu era inca implinit termenul de 8 saptamani.
 • In 14 ianuarie acelasi mail automat, laptopul este inca in productie. Deja era primul semn ca nu se va respecta termenul de 8 saptamani.
 • De atunci, pauza, nu mi-au raspuns la telefon si la email decat o singura data in care mi-au zis ca ei nu au de unde sti nimic despre cand ajung comenzile. Chiar asa prost sa lucreze Apple cu reselleri sau doar ei sunt problema? Nu vom sti oficial.
 • Am mai trimis ceva mailuri de atunci, ca reply, dar niciun raspuns.
 • Ieri am primit vestea bomba. “Am primit informatia cum ca CTO-ul dvs va ajunge in stocul nostru in ultima saptamana din Martie.
 • Deci s-a mutat termenul de la 8 saptamani la 17 saptamani. Asta mi-a fost comunicat abia la 11 saptamani dupa comanda, deci cu 3 saptamani dupa termenul initial maxim.
 • Am o vaga impresie ca nu se va respecta nici acest termen.
 • Am vorbit la support Apple, nu prea au ce sa faca pentru ca e comanda prin reselleri dar le-am explicat despre cum se comporta un “premium reseller” cu clientii si a spus ca a ridicat un tichet la echipa de sales sa ia legatura cu ei despre bad customer experience.
 • In Romania nu avem magazin Apple oficial, daca am fi avut termenul este de 6-8 saptamani si 99% din cazuri se respecta.
 • Scuza oficiala a celor de la iStyle este “criza de semiconductori”. Cum totusi magazinele oficiale Apple pot respecta comenzile dar iStyle nu poate? Nu toti sunt afectati la fel?
 • Am o vaga impresie care inca nu e confirmata, pentru ca iStyle nu vrea sa imi dea dovezi, cum ca iStyle nici macar nu au comandat produsul. De ce cred asta? Daca acum ma duc pe Apple.de si comand fix aceeasi configuratie, termenul de livrare este ultima saptamana din martie-prima din aprilie. Coincidenta? Nu stiu… dar pare ca asa e, abia acum fac comanda la laptop.
 • As anula instant comanda si sa imi dea banii inapoi, dar nu am de unde altundeva din tara sa cumpar aceasta configuratie dorita de mine.
 • Intre timp stiu cel putin o persoana care a gasit configuratia pe care o astept eu pe site, a comandat-o si a primit-o deja. Inaintea mea care astept deja de 2 luni sau 11 saptamani.
 • Era mult mai nasol sa nu am pe ce sa lucrez in toata perioada asta, dar cunosc oameni proaspat angajati care lucreaza de pe masini temporare pentru ca nu le mai ajunge comanda…
 • Desigur mi-au oferit o alternativa: sa iau modelul de baza. Daca il doream pe acela, il luam din prima, logic… vreau ceva mai puternic pentru ca stiu ce “cerinte” am.

Cam aceasta este situatia in linii mari. Nasoleala pe bani multi, nasoleala premium cum ar fi. La asta sunt buni iStyle, in rest isi bat joc de clienti. Dovada? Uitati-va la comentarii pe Facebook sau la postarile de pe comunitate.

V-am lasat.

Iosua says:
Nu inteleg ce spune

Salutare, bine ati venit pe blogul lui Tata! Sa stiti ca aici nu o sa gasiti desene, v-am avertizat!

Iosua Pacurar

Scris pe
Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.