Scris pe

Whittier, Alaska

This post is also available in: English (Engleză)

Stiti paginile de Facebook care din cand in cand mai apar random prin feed si iti dau cate o informatie de genul „stiati ca”? Nu le-am dat follow in mod express, dar stie Facebook ca imi plac si imi mai arata cate o postare la intamplare din cand in cand.

Un om normal citeste informatia din poza si trece mai departe. Nu si eu… cand vad ceva ce ma intereseaza ma pun si caut informatii mai multe despre acel lucru.

Asa am invatat astazi despre un oras pe nume Whittier din Alaska, SUA, un orasel cu o populatie de sub 300 de locuitori, majoritatea locuind in aceeasi cladire de 14 etaje in care ai cam tot din ceea ce ai avea nevoie: biserica, dispensar, scoala (cu sala mare de sport), magazin, atelier de reparatii si alte cateva servicii. Primaria este de asemenea in aceeasi cladire.

Datorita vremii destul de rece, majoritatea locuitorilor nu prea ies afara, scoala e conectata cu cladirea de 14 etaje printr-un tunel.

Ah, am uitat sa zic… oraselul este complet izolat, este langa golful Prince William Sound si singura modalitate sa ajungi in oras este printr-un tunel lung de 13.300 feets adica 4100m. Tunelul este efectiv sub un glaciar, are un singur sens de mers concomitent, trebuie sa astepti masinile sau trenul de pe partea opusa ca sa intri in tunel si se inchide la ora 22:30. Daca ai ratat ultima trecere posibila prin tunel, e nevoie sa dormi in masina.

Va las cele 3 video-uri mai jos despre orasul diferit din Alaska.

1 comentarii la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.