Scris pe

WhatsApp pe Android blocheaza orice link catre Telegram – adica competitia

Dupa ce Facebook a inceput sa blocheze link-uri catre site-uri care sunt spam luna trecuta, WhatsApp se pare ca face asta de asemenea. Chiar pentru un competitor.

Un user pe Reddit a vazut asta prima data luni. Se pare ca aplicatia blocheaza orice link care contine cuvantul „telegram”. Asta se pare ca se intampla totusi doar pe Android nu si pe iOS.

User-ul a gasit o linie de cod in WhatsApp (uitandu-se prin APK) care arata ca WhatsApp blocheaza orice link care contine cuvantul telegram. Informatia e cat se poate de verificata si oricine se poate convinge uitandu-se prin apk,

WhatsApp-APK

Desi Telegram este un competitor pentru WhatsApp, totusi este foarte mic. In Mai anul acesta, Telegram aveau 62 de milioane de utilizatori activi, in timp ce WhatsApp a anuntat ca au 900 de milioane in Septembrie.

Telegram nu este asa mare ca WhatsApp, dar totusi Telegram are o gramada de utilizatori, multi dintre ei migrand catre aceasta aplicatie atunci  cand WhatsApp au avut un downtime major. Amandoua aplicatii sunt asemanatoare la ce ofera, totusi Telegram sustine ca serviciile lor sunt mai sigure.

CEO-ul Telegram, Pavel Durov a spus intr-un tweet ca aproximativ 80% din userii lor sunt pe Android, poate de asta WhatsApp blocheaza linkurile doar pe aceasta platforma.

Interesanta aceasta miscare. De ce oare sa blocheze WhatsApp aceste link-uri catre Telegram? De ce s-ar speria de o mica competitie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.