Scris pe

Un moment de brain freeze

Sau “opriti planeta ca vreau sa cobor”.

M-am intrebat de mai multe ori de ce pentru oameni este mai usor sa inventeze dovezi pentru milioane de ani in urma in loc sa creada dovezile existente precum ca pamantul are ~6000 de ani.

Toate dovezile pe care le avem ne arata ca pamantul nu are milioane de ani ci ca omul exista de vreo 6000 de ani pe pamant.

Tot ce este pe langa, teoriile evolutiei si asa mai departe sunt lucruri fortate si inventate, pe cand dovezi despre primele civilizatii au fost gasite deja si sunt clare.

E mai usor sa crezi fabulatii si milioane de ani (chiar am vazut un tweet cu sute de miliarde de ani) decat sa crezi ca avem abia 6000 de ani de cand existam ca oameni.

Asta e momentul meu de brain freeze de acum, de ce e mai usor sa crezi lucruri inventante decat dovezi palpabile.

Si sa nu veniti sa imi spuneti “stii, exista stiinta, aia a dovedit ca [……]”. A dovedit OMUL care crede de exemplu in evolutionism asta. Nu exista ceva palpabil sa creada omul de rand ca exista milioane de ani in urma noastra. Eu sunt un om tehnic si cu logica, dar tot nu poti pricepe logic de ce ne chinuim sa facem teorii despre ceva despre care nu stim absolut nimic.

Imagine ca asta de mai jos, de ce e mai usor sa zicem ca exista randurile acelea multe decat sa admitem ca da, pamantul are doar 6000 de ani pentru ca doar pentru anii astia avem dovezi palpabile.

Eu asta nu pot sa inteleg seara asta, dar e tarziu si sunt obosit. Ma duc la somn, dar tot cred ca oamenii complica lucrurile mult prea mult. Si nu tine de religie, nu are deloc legatura faptul ca tu crezi in Dumnezeu sau nu, trebuie sa te iei dupa ce vezi concret si palpabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.