Scris pe

Un minus pentru Chrome

Vroiam acum cateva minute sa trec un site pe un alt nameserver, un server de sandbox, folosind fila system32/drivers/etc/hosts. M-am chinuit ceva timp sa imi dau seama de ce nuchrome-logo merge. Apoi mi-a venit minunata idee sa incerc si cu alt browser si surpriza, merge. Doar Chrome nu. Se pare ca browserul foloseste alt sistem de DNS propriu.

Si desi am zis in titlu ca are un minus, va mai zic unu. Google Updater. Este enervant sa fie tot timpul acolo ruland si mancand cativa mega din memorie. La mine nu se resimte la cata memorie am, dar la altii cu 512 mega memorie nu ii chiar neglijabil.

Totusi, Chrome este un browser superior fata de multe, mai ales acum cand se pregatesc lucruri mari cu el: addonurile. Stiti ca am zis mai demult ca as renunta la Firefox daca Chorme ar avea addonuri. Ei bine, am cam renuntat la Firefox si inainte sa bage addonurile pentru simplul motiv ca se deschide rapid si nu consuma mult. Un alt motiv ar fii ca fiecare tab e un proces diferit, astfel la un freeze nu pierzi toate taburile ci doar cel cu probleme.

1 comentarii la acest articol

  1. La mozilla ai functie de crash recovery si, prin urmare, recuperezi toate tab-urile in urma unui crash. La mozilla de asemenea este un mic utilitar pe nume Firefox Ultimate Optimizer care reduce consumul de RAM al browserului cu pana la 90%.
    Poate as renunta la mozilla, dar nu o fac pentru google updater (desi banuiesc ca poate fi dezactivat foarte usor), pentru lipsa optimizarii de memorie RAM consumata (am 512) si pentru lipsa catorva add-on-uri care mi-au facut viata foarte usoara pe mozilla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.