Scris pe

Somnul cu un copil de un an jumatate

De cand ma stiu, eu dorm foarte haotic. Nu ma refer doar la faptul ca ma culc tarziu si media mea de somn e de 5-6 maxim 7 ore pe noapte. Ma refer ca dorm tare imprastiat, m-as intinde pe tot patul daca as putea. Nu cred ca exista pat care sa fie prea mare pentru mine ?. Cred ca mai mult de 30 de minute nu pot sta in aceeasi pozitie.

Ma rog, toate astea au inceput sa se schimbe de cand il avem pe Iosua. De cand s-a nascut pana foarte recent, el dormea cu noi in pat, uneori la mijloc, uneori langa Cata la marginea patului.

Cand dormea la mijloc nu prea puteam dormi relaxat. Si nu pentru ca punea Cata 100 de perne intre mine si el ci pentru ca stiam cat de haotic dorm si ca nu cumva sa trec peste pernele alea si sa uit ca e langa mine un copil foarte mic. Cand dormea Cata langa mine era mai ok, dar tot trebuia sa nu fie Iosua prea pe margine si mai ne ingramadeam.

E bine de mentionat ca partea pe care dorm eu e fix la perete, patul e lipit de perete.

Ei bine, de cateva saptamani, Cata il intarca treptat pe Iosua in sensul in care inainte adormea doar la san. Altfel nu putea sa adoarma. Acum Cata nu ii mai da la somn si in dormitor deloc san ca sa nu mai asocieze somnul cu.. tzitzi!

De cand e obisnuit Iosua sa adoarma asa liber, adoarme in patutul lui si sta acolo pana spre dimineata.

Dimineata nu stim cum sau cand, smecherul se muta in pat cu noi. E mai amuzant ca nici Cata nu stie cum, desi sare peste ea sa se puna fix in mijloc. Ei bine si cum se muta el intre noi sa ne desparta, pe masura ce trec minutele ma impinge tot mai mult in perete astfel ca de foarte multe ori ma trezesc cu fata efectiv lipita de perete. Macar peretele e rece si mai scap si eu de caldura (ca sa fiu pozitiv).

Si colac peste pupaza, sa mai zica cineva ca Dumnezeu nu are simtul umorului si ca genetica nu functioneaza, Iosua seamana pe mine. In mai multe privinte, dar cred ca cel mai mult in d’ale somului. Doarme atat de haotic frate incat de cateva ori m-am trezit cu cate un picior in burta sau mana peste fata. Sau de cateva ori m-am trezit ca el doarme cu capul pe burta mea. Probabil e mai buna decat perna sau cine stie, ca eu nu pot sa incerc.

Asa ca ce sa zic, ce vreti sa va zic defapt? Cum doarme un tata cu copilul in pat? Pai… nu foarte prost da nici foarte bine, asta-i clar!

Deci daca ma vedeti intr-o zi ca is cu ochii mai umflati sa stiti de ce: din cauza ca dorm cu un ninja in pat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.