Scris pe

Romanii au masini prea vechi?

Toata presa mai nou o dau sus si tare ca poporul roman cumpara masini vechi si ca, vezi domnule, peste 70% din masini au mai mult de 10 ani vechime.

Pai hai sa ne gandim putin…

Ce salariu are un roman fata de un alt european dintr-o tara unde majoritatea sunt noi?

Uite Norvegia de exemplu, tara cu unul din cele mai mari procente din UE la masini electrice. Salariul mediu este de 3.300€. Net, adica cu cat ramane omul defapt. Romanii abia au 690€, tot net.

De ce se tot mira oamenii ca romanii au masini mai vechi? E super simplu si nimeni nu pare sa aminteasca de asta: nu au bani sa investeasca intr-o masina mai noua.

Noi ne-am luat recent un Touran din 2005. Am dat pe el 3.600€ si merge foarte bine, suntem multumiti de el. Bun, poate putin polueaza mai mult decat unul nou. Dar la o simpla cautare chiar acum, un Touran din 2011 ne-ar fi costat 10.750€. Pai de unde truda sa am eu atatia bani. Nu castig eu salariul mediu, sunt peste, dar tot nu imi permit sa imi iau o astfel de masina. Poate doar daca as strange mai mult de 1 an in fiecare luna bani sa imi iau o astfel de masina, dar cu totii stim ca romanii nu sunt cei mai economi.

Si din toata discutia asta, tot romanul va avea de pierdut, pentru ca se va baga o taxa in functie de vechimea masinii sau ceva de genu. Adica pe langa faptul ca romanii nu au bani de o masina mai noua, hai sa le mai luam bani, ca sa fim 100% siguri ca nici in viitor nu vor avea bani de ceva mai nou.

Bine, aici intervine si problema masinii in sine. Eu cu un motor mai mic, chit ca este diesel, oare poluez mai mult decat cocalarul de serviciu din oras care are motor de 3.5 sub capota si ii da talpa cand pleaca de la semafor? Nu stiu ce sa zic, e chiar discutabila situtatia.

Voi ce ziceti? De ce nu au romanii masini mai noi? Sau tu de ce ai o masina mai veche de 10 ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.