Scris pe

Puterea exemplului?!

Imi amintesc cum pe la inceputul relatiei mele cu Catalina unele persoane ma luau deoparte si imi spuneau ca nu e bine sa stau langa ea atunci cand ne jucam mafia in grup prin Bujac, ca nu e bine sa o tin de mana, ca nu e bine mai nimic din ce fac… si mereu ascultam dar eu stiam ce intentii am si cum trebuie sa fiu. Am fost crescut de mic sa cunosc binele si raul. Nu aveam nevoie sa mi se zica zilnic asta atata timp cat eu aveam intentii bune si cugetul curat. Cea mai mare lozinca pe care persoanele acestea o ziceau era ca nu stiu daca o sa iasa ceva din relatie, de ce sa ma avant?

Ei bine, uite ca astazi eu si Cata suntem logoditi si anul viitor ne asteapta o nunta. Se pare ca desi altii probabil isi doreau acest lucru (sa nu ajungem la ceva concret), totusi noi am fost hotarati. Din prima clipa cand am inceput acest drum am stiut ce vreau, nu am vrut doar sa “testez piata”. De mic am vrut ca prima prietena sa imi fie si viitoarea sotie. Si asa o sa fie…

Problema este alta… cum pot privi eu aceste persoane acum, cand au si ele prietene si fac aceleasi lucruri care imi spuneau mie sa nu le fac? Cum sa reactionez cand un “lider” imi spune sa nu fac ceva dar el o face?

Sa luam exemplul Domnului Isus… El nu a zis cuiva sa nu faca un lucru si El totusi sa il faca.. si pana la urma exemplul unui crestin trebuie sa fie Isus.

De multe ori nu conteaza cuvintele unuia care sta in fata… ci faptele. Asa ca prietenilor mei care sunt pusi in frunte si sunt lideri… va doresc sa traiti ceea ce spuneti si predicati si invatati. Puterea exemplului este mult mai puternica decat o lozinca. Nu imi poate spune cineva sa nu imi tin logodnica de mana si apoi sa il vad si pe el facand acelasi lucru si inbratisand-o in public.

Prin acest articol nu vreau sa acuz pe nimeni.. am vrut doar sa zic sa aveti grija la ce spuneti dar mai ales la ce faceti. Daca eu sau altcineva nu vedem ce faceti, totusi Dumnezeu stie totul. Stie inima ta…

In schimb.. eu am cugetul curat ca inca din primele momente am stiut ce vreau sa fac si ca nu e ceva trecator… Asta e tot ce conteaza pana la urma… Asa avem si noi momente faine 🙂 imi amintesc cu drag de ce a fost si ca nu mi-a fost niciodata rusine sa stau langa Cata in public sau sa o tin de mana. Pana la urma este persoana pe care o iubesc si care vreau sa fie langa mine tot restul vietii. Mi se pare si normal sa fie asa :).

In concluzie… sa avem fiecare dintre noi grija la ce exemple suntem… pentru ca fiecare suntem un exemplu.. acuma depinde, se poate ca un exemplu sa fie si rau nu doar unul bun… Domnul Isus care s-a nascut in ieslea din Betleem pentru  ca sa moara mai tarziu pentru pacatele noastre, El sa ne lumineze si sa fie exemplul fiecaruia dintre noi.

1 comentarii la acest articol

  1. Catalina spune:

    You are the sweetiest! Si mi-ai citit gandurile, sunt total de acord! ;;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.