Scris pe

Prima tema originala!

De cand am blogul acesta, niciodata nu am stat sa imi fac tema mea proprie, pentru ca niciodata nu m-a pasionat implementarea de design-uri. Tot timpul am avut impresia ca este prea greu sa faci un design cu CSS de la 0, in sensul ca e o munca de chinez batran si nu as avea rabdare.

Dar de ceva timp am descoperit TailwindCSS, un tool de CSS care iti usureaza foarte mult munca, creeat de Adam Wathan. Cine lucreaza cu Laravel zilnic si e cat de cat activ in comunitate nu are cum sa nu fi auzit de Tailwind sau de Adam. In fine.

Ideea ii ca in zilele noastre e mult mai usor sa faci un design in css decat era acum cativa ani. Avem flexbox si multe alte chestii astfel incat s-a dus era Bootstrap.

Prin 10 iulie mi-am propus sa incep si eu sa desenez un nou design pentru blog. Am inceput si in cateva zile aveam cam tot design-ul desenat in Sketch. Apoi am inceput sa il implementez si scopul meu era sa lansez tema noua de ziua mea, care a fost sambata. Nu am reusit, pentru ca sambata noaptea cand sa lansez am descoperit unele bug-uri la responsive pe telefoane, asa ca am lasat fixurile pe azi, nu luau mult timp, dar trebuia sa dorm ca sambata am condus toata ziua.

Poate ca mai sunt unele chestii care nu arata bine sau nu sunt terminate 100%, sau poate bug-uri pe telefon care inca nu le-am descoperit, asa ca pentru cei care stiti programare, va anunt ca tema este 100% open source, puteti vedea codul si sa imi trimiteti imbunatatiri aici.

Sunt destul de multumit de cum a iesit pana acum si sunt si mai multumit ca nu folosesc Bootstrap. Bine, folosesc o mica parte din Bootstrap si anume partea de reset file, e cam cea mai buna (normalize-css).

Poate ca pe unele browsere mai vechi nu se vede bine tema, nici nu am incercat ie10 sau mai jos pentru ca stiu ca suportul pentru flex era cam inexistent. Dar nu imi pasa. Progresul cere sacrificii, asa ca nu m-am mai chinuit sa suport browsere din antichitate. Oricum, cam toata lumea are un telefon modern sau foloseste browser actualizat.

Daca vedeti vreo problema la tema imi puteti lasa un comment sau sa faceti un tichet pe filipac/blog-2018 sau poate chiar sa faceti un pull request direct. Tema este facuta cu un mic framework numit Sage care ma lasa sa foloesc Blade si alte componente Laravel.

Cam atat, asta imi e „cadoul” meu pentru mine de ziua mea, o tema 100% originala, scrisa si desenata de mine de la 0. Pareri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.