Scris pe

Platformele proprii sunt viitorul. Sau?

Ma pregateam sa scriu in daily postul de azi despre cum daca vrei sa iti atragi un public ar trebui sa te indrepti si spre o platforma proprie pe langa cele traditionale. Dar acum sunt in dubii.

De ce eram initial pro asta? Vezi cazul Trump. A fost banat peste tot. Nu vorbim aici daca a facut sau nu un anumit lucru, pentru ca intram usor in tenta politica de unde nu mai iesim. Ideea ii ca omul asta a fost pur si simplu scos de pe toate retelele. Bun, isi poate face propria lui platforma sau un blog. Ai zice asta cel putin. Pentru ca uite: dupa banarea lui de pe Twitter a inceput sa devina trendy sa iti faci un cont pe Parler. Free speech network. Poti teoretic sa zici acolo ce vrei despre cine vrei.

Problema e ca societatea a fost atat de mult spalata pe creier si manipulata incat uite ce se intampla:

Lumea repede a cautat pe ce servere e hostst Parler, a vazut ca e hostat pe Amazon Cloud (ca jumatate din tot internetul cred) si imediat cere catre Amazon sa dea jos Parler.

Mai exista libertate de vorbire? Daca eu maine prin absurd incep sa scriu aici pe blog la mine, hostat unde o fi el hostat si detinut 100% de mine, subiecte care ar supara sistemul sau politicul, se trezeste lumea si cere oficial ca sa imi fie dat jos blogul.

Atat de departe s-a ajuns incat sa nu mai poti fi sigur nici pe o platforma proprie. Esti fortat sa gandesti ca majoritatea SAU e vai de tine.

Oficial daca nu esti ca majoritatea esti un paria al societatii si meriti sa fii ars pe rug. Ma rog, in viitorul apropiat, ca vad ca in acolo ne indreptam.

Trist. Foarte trist. Am ajuns ca in numele libertatii si al democratiei sa taiem drepturi si libertati.

Inchei aici, ca o dam deja in depresive, fie ca e cazul sau nu e.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.