Scris pe

Plata personala pentru taxele vamale

Mi-am comandat niste ciorapi din SUA. Da, stiu, suna ciudat, noi nu avem ciorapi? O sa postez despre asta dupa ce primesc pachetul, cu toata experienta.

Ideea ii ca firma care s-a ocupat de dropshipping mi-a trimis coletul prin DHL. DHL au niste comisioane absurde pentru ca sa se ocupe ei de plata taxelor vamale.

Din cauza (sau datorita) celor de la DHL mi-am facut eu masina virtuala cu Windows XP acum ceva ani pentru ca sa pot obtine un cod EORI.

Ideea ii ca dupa ce ai un cod EORI poti alege sa nu mai platesti comisionul nesimtit a celor de la DHL (de exemplu nu am avut de platit nici TVA nici taxa de import, dar DHL ar fi luat 120 de lei sa ma reprezinte la vama).

Ei bine cu ciorapii astia… a trebuit sa platesc TVA, ei fiind cumparati de la Walmart fara sa includa pretul TVA.

Am primit instiintarea de plata cu cat am de platit, contul in care sa virez banii, este un cont la Trezonerie a biroului vamal Timisoara.

Am facut plata in sub 1 ora de la instiintare, cat poate in 2023 sa dureze confirmarea unui transfer bancar Libra -> Trezonerie? Ei bine… pana la 5 zile.

Am intrebat pe mail pe angajata de la importuri cat mai dureaza pana pot primii ciorapii… ca mi frig la picioare 😂 si am primit urmatorul raspuns:

Avand in vedere ca dvs ati ales “plata personala in contul vamii “ acest proces poate dura pana la 5 zile pana intra banii in contul trezoreriei vamale, apoi se va introduce dosarul in vama . Pe saptamana viitoare daca totul este ok , o sa il primiti .

Eu sunt sigur ca nu dureaza 5 zile sa intre o plata la Trezoneria, in 2023 cand avem plati instant sau plati in aceeasi zi intre banci. Dar DHL pentru ca ai evitat sa le platesti lor comisionul lungesc procesul cat de mult se poate. Tot merita, ca TVA-ul la ciorapi a fost 50 de lei si doar asta am platit, nu am mai platit si comisionul mare DHL.

Cam asta e… iti permiti sa “fentezi” comisionul DHL, iti permiti si sa astepti si sa ramana coletul tau in depozit cate o saptamana degeaba.

2 comentarii la acest articol

  1. Nelu spune:

    Salut Filip! Urmaresc multe din postarile tale. Le-am gasit interesante. Referitor la coletarie internationala: ai idee cu s-ar putea trimite colete avantajos in Israel? Mersi frumos. Nelu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.