Scris pe

Operatiunea: Gardul

Aceasta postare este partea 2 din 2 care face parte din seria #casaPacurar
 

Nu stiu eu prea multe despre domeniul imobiliar si ce inseamna sa ai o casa doar a ta, de care doar tu sa te ocupi, dar incet incet le voi invata eu si pe astea.

De ce am inceput asa? Pentru ca deja ne-am ratat un termen sa ne mutam la casa, noi ne doream sa ne mutam in septembrie. Dar ce sa vezi, nu tot timpul este cum vrei tu si intervin chestii pe care nu le-ai prevazut. Toate chestiile costa si mai trebuie sa iti ramana si ceva bani sa traiesti pana la urmatoarea incasare. Vorba aia, sa nu ramai cu prea multa luna la sfarsit de bani.

Urmatorul nostru target este ca de Craciun sa fim mutati acolo. Nu vrem sa ne mutam noi cu 100% tot facut, dar vrem ca sa ne mutam odata la casa si sa lasam perioada cu blocul in urma. Este destul de scumpa viata la bloc in orasul nostru, mai ales la blocul nostru.

Oricum, ca sa terminam casa, sa o finisam, mai avem de cumparat cateva materiale. Apoi usile, parchet sus si alte nebunii de astea, dar mai mult de atat centrala electrica si boilerul, ca sa avem caldura in casa calumea. Vedem cum facem noi sa le facem pana la Craciun, mai putin cu parchetul sus, nu e urgent inca sa dormim sus, putem dormi jos.

Hai sa trecem la ideea acestui post, ca de altele o sa mai scriu eu in alte articole.

Cei din Westfield ne-au dat in jurul casei gardul facut, dar chiar in fata unde intri in curte e neterminat pentru ca fiecare isi face cum vrea. Astfel ca oricine pana acum putea intra la noi in curte si sa vada ce mai avem prin spate… dar cel mai enervat e ca intrau pisici si caini ca la ei acasa pe acolo, care cum prindea.

Astfel ca am vorbit cu socrul meu ca sa ne ajute cu un gard provizoriu acolo, pana vom face o poarta ca sa putem intra cu masina in curte. Pe langa motivele de sus ar mai fi si ca vrem sa ne ducem cainele acolo, ca momentan e la Vinga la socri, si nu puteam duce cainele acolo si sa plece la plimbare.

Astfel ca ieri scorul meu a purces la ridicarea gardului. (Asa zic “ridicarea gardului” ca imi zboara gandul la zidul lui Trump din USA). A fost o zi… interesanta!

Dimineata, m-a sunat socrul ca sa ma duc cu cheia acolo sa poata scoate din casa materialele. Eu eram buimac de somn la ora 10 fara cevam fiind sambata. M-am trezit repede si am coborat jos. Masina era in fata garajului. Intru linistit, bag contactul, pornesc si… surpriza, nu porneste masina! Ma lasase bateria. O vai, alti bani alta distractie. A venit socrul acolo, a incercat sa imi dea curent cu firele unui vecin de la bloc, dar nu o puteam porni. Pana la urma m-au ajutat vecinii si am impins masina si am pornit-o cu a 2-a la vale. Am aflat asa de inca o cheltuiala neprevazuta: bateria la masina.

De la ora 10 pana la 11 cat ne-am chinuit noi cu masina s-a trezit si Cata cu Iosua si i-am luat si pe ei la casa, sa vedem cum se ridica “zidul lui Trump”.

Pe cand am ajuns acolo a mai fost nevoie de ceva cuie mari si suruburi pentru ca sa prinda gardul. Am fugit eu repede pana la Dedeman, ca fac foarte putin de la casa pana la Dedeman pe centura. Asa am aflat si eu ca sambata e fooooooarte aglomerat la Dedeman. Nu gaseam cuiele ce imi trebuiau mie, nu era nimeni pe raion sa ma ajute, am stat mult pana sa gasesc. Apoi la casa, o coada kilometrica! Am stat, ca na, nu am eu ce face. Pe cand sa ma incaseze, nu se pot citi codurile de bara de pe punga. M-am speriat ca trebuie sa stau iara la coada, dar am fugit eu pana la raion si dupa m-a incasat tanti inaintea celorlalti. Am mai aflat asa ca un anumit tip de suruburi de la Bilka se dau numai la cutie.

Am pierdut si pe aici cred ca pe putin o ora. In fine, dupa am ajuns si in maxim o ora cred ca era terminat gardul.

Oricum, pe la ora 14 a fost totul gata si gardul era ridicat. Si spre surprinderea noastra, arata chiar mai bine decat ne asteptam, pentru ca am luat tabla de culoarea gardului si face un contrast fain cu culoarea casei. Pana ne mutam si putin dupa, ne e de ajuns asa. Arata foarte bine, parerea noastra, si momentan nu vrem sa bagam masina in curte, pentru ca ori pe locurile de parcare din fata casei ori in curte, e la fel de frig pentru masina. Si in fata casei e in siguranta pentru ca traim intr-un cartier civilizat.

Deci nu ma pricep eu bine la chestiile astea, am multe de invatat, dar mie imi place acum ca avem intimitate in curte si ne putem duce cainele acolo, vom fi mai in siguranta. Si ne place foarte mult si cum arata. Vedem de acum care o sa fie urmatoarea investitie in casa, cel mai probabil faianta de bucatarie si piatra decorativa pentru living. Va mai tin la curent, ca imi place sa documentez procesul. Am ramas cam in urma, am vrut sa postez mai multe despre cum e sa iti faci/cumperi o casa la 25 de ani. O sa reiau ideile din cap si o sa scriu mai multe in saptamanile care vin, momentan am si mult de lucru si e greu sa scriu.

Va las cu cateva poze de la final! Ce ziceti, arata ok gardul sau nu? 😀

Navigare serie<< #casaPacurar – cum, de ce, cand?

2 comentarii la acest articol

  1. Nu ai vrut sa lasi ca in America fara gard… :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.