Scris pe

Nervous

Eu ma uit la seriale mai des, la filme mai rar mai ales in ultimul timp. Dar de fiecare data daca am subtitrare o folosesc. Nu ca nu as stii engleza, dar ma concentrez mai bine pe actiunea filmului daca nu imi mai si traduc in minte. In fine. Am observat o greseala care si noi la clasa o faceam des la tradus si de fiecare data profa ne corecta. NERVOUS nu se traduce prin nervos. Cand cineva zice “I’m nervous” nu poti traduce “Sunt nervos”, ci “am emotii, sunt agitat”. Toti, sau cel putin marea majoritate din cei care fac subtitrari traduc prin nervos. Ceea ce e gresit.

Ping(pong)-uri la acest articol

1 comentarii la acest articol

 1. vlad spune:

  Buna Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper – un radio antimanele dedicat bloggerilor ÅŸi nu numai.
  Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole ÅŸi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului ÅŸi am deschis ÅŸi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poÅ£i să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere să ÅŸtim că ai dori să ne susÅ£ii în acest proiect de radio ÅŸi să accepÅ£i o eventuală colaborare.
  M-am gândit aÅŸadar să vin cu o propunere:
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele ÅŸi piese necenzurate. Avem ÅŸi câteva emisiuni, ÅŸtiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susÅ£inerea ÅŸi ajutorul tău ÅŸi al celorlalÅ£i colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte ÅŸi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături ÅŸi să colaborăm (binenÅ£eles, pe unul dintre domeniile care îÅ£i place). Dorim de asemenea să îÅ£i acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile ÅŸi modul de a gândi al bloggerilor ÅŸi al ascultatorilor noÅŸtri.
  Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău ÅŸi să ne dai add la id-ul asculta_whisper sau un e-mail, tot la [email protected], pentru a discuta mai multe.
  http://www.radiowhisper.com
  Multumesc,
  Cu stimă Vlad!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.