Scris pe

Lucruri de stiut despre crima

Crima – infractiune care reprezinta un grad ridicat de pericol si pe care legea o sanctioneaza cu pedepsele cele mai mari (© dex).

Multi se ingrijoreaza cand ies afara sa nu fie ucisi, potrivit statisticilor din 2007. Parintii sunt tot mai speriati cand isi lasa copii sa plece undeva. Dar de ce? In acest articol voi puncta cateva chestii esentiale si statistici despre crima.

1. Mai multi barbati sunt ucisi decat femei

In 2005, la fiecare 1 femeie omorata erau omorati deja 4 barbati. Asta nu, nu inseamna ca femeile nu trebuie sa se teama sau ca ele sunt mai protejate. O femeie din 6 va fi abuzata sexual, in comparatie cu barbatii la care situatia este mai simpla: 1 din 33 barbati sunt abuzati sexual. Mai va dau si cateva statistici: 65% din crime sunt barbatii care omoara barbati, 23% barbati care omoara femei, 10% femei care omoara barbati(penibil da adevarat :))) si 2% femei care omoara femei.

2. Ingrijoreaza-te pentru oamenii care ii stii

Femeile ar trebui sa aibe grija la barbatii pe care ii iubesc. O femeie din 3 este ucisa de barbatul cu care a convietuit. Numai 3% sunt ucise de barbatul cu care locuiesc.

3. Albii pe albi, negrii pe negri

Jumatate din toate crimele existente sunt comise de oamenii albi care omoara tot oameni albi. 41% din crime sunt facute de negri care se killeresc. 9% sanse ca un negru sa omoare un alb iar sansele ca un alb sa omoare un negru sunt mai mici, de 4%. Dupa peste 400 de ani de sclavie, negrii sunt acum liberi, dar nu prea se razbuna pe albi. De asemenea, imigrantii negrii sunt mult mai inofensivi decat negrii “de-ai casei”.

4. Tinerii pana in 20 de ani sunt predispusi sa fie ucisi

Femeile in aceasta grupa de varsta au sanse mult mai mari sa fie rapite. Este varsta cand tinerii sunt cel mai rebeli.

5. Vineri si sambata, zilele cu cele mai multe ucideri

Dimineata este cea mai sigura perioada a zilei.  Amiezile sunt ceva mai periculoase. Incepand de la ora 18 rata criminalitatii explodeaza, culminand cu ora 11PM. Pentru cei care se tem: evitati sa iesiti dupa ora 8 afara vineri si sambata.

6. Poti sa fii omorat la lucru

Da, este adevarat pentru ca asa zic statisticile: 800 de oameni sunt omorati anual la lucru [sursa]. Barbatii au sanse de 4 ori mai mari decat femeile sa moara la lucru.

7. Cea mai nesigura slujba: sofer de taxi

15 din 100,00 de soferi de taxi sunt omorati in America. In Romania, cam 2 din 100,00 sunt omorati anual. 9 din 100,00 de politisti sunt de asemenea omorati. Alte slujbe nesigure si periculoase? Evident cei care lucra la un hotel, la o banca, la benzinarii- etc

8. Multe victime sunt intoxicate de catre atacatori

9. Armele omoara mai bine :))

2 din 3 crime sunt efectuate cu o arma, fie ea un obiect ascutit(17%), obiecte tari si mari(6%).

10. Probabil tu nu vei fii omorat

1 din 217 americani sunt omorati in timpul vietii sale, 1 om din 84 mor in accidente de masina. Daca in America acestea sunt statisticile, nu prea cred ca o sa intreaca Romania pe America. Totusi, nu spun de 2 ori asta.

Moartea este o realitate. Toti vom murii. Doar felurile in care murim sunt diferite. Totusi iti dau un sfat: fereste-te de prietenii care vin beti la tine dupa 11 noaptea. Si nu numai prietenii, chiar si un membru al familiei.

(Surse a€” 1 si 2)

1 comentarii la acest articol

  1. Dana spune:

    eu zic ca la 3 nu e o regula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.