Scris pe

La o plimbare pe mal

Am deschis si eu compul pentru prima data astazi la ora opt si tragand cate o privire pe la avatarele si statusurile celor online in lista mea de messenger, am vazut o poza la o colega care mi-a trezit niste amintiri frumoase cu clasa. Am dat sa caut poza in dosaru cu poze de la scoala si am inceput cu dosaru din 4 Martie 2009 (desi stiam ca ii din semestrul I faza, eu cautam la cel de-al doilea- nu stiu ce m-a apucat). Acolo am trecut rapid peste poze dar mi-a sarit una in fata si mi-am amintit scopul pentru care a fost conceputa aceasta poza. Uite poza:

DSC06724

Discutie ipotetica intre un fiu si tatal sau in timpul “navigarii” lor prin parc, pe Malul Muresului:

– Tata, de ce sunt asa de multe sticle adunate acolo langa podul de pontoane?

– Ä”šaaa-. pentru ca– um-. niste oameni needucati nu vad asta o problema.

– Dar tati, nu ai aruncat si tu mai inainte o sticla acolo?

– 😐 😐

Cultura din tara noastra este foarte joasa, aproape neexistena. De ce nu ne putem bucura de natura curata, cea pe care Dumnezeu ne-a dat-o? De ce o stricam la orice pas? De ce aruncam hartiile de la snacksuri pe jos [aici ma mai includ si pe mine]? Pentru ca nu am fost invatati sa nu o facem. Am auzit la un prieten expresia “Fac ce vreau, ii Romania” cand a fost intrebat de alt prieten de ce a aruncat ambalajul pe jos cand cosul era la 5 pasi distanta. Si asta este cam adevarat: Fiecare face ce ii taie capul si creeaza o reputatie proasta Tarii noastre. Cum se mai zice: Romania este o tara frumoasa a€” pacat de oamenii din ea, care strica totul.

Sa nu va mai zic ca pana si in Cetatile Ponorului si la Balcoane am vazut mizere: in natura, unde nu este atata lume. Atunci va mai imaginati un oras curat, daca si in salbaticie gasiti urme ale oamenilor, care sunt mai rai ca animalele?

Ma intreb, cum ar arata Aradul, cum ar arata Romania intreaga daca fiecare ne-am stradui sa pastram cat de cat curatenia? Haideti sa incercam sa facem asta: arunca la cos deseurile, nu pe strada sau pe malul Muresului.

Ps: Se pare ca am inspiratie daca nu stau la calculator pana la ora 8. Super tare. Saptamana asta in fiecare zi incerc sa stau macar pana la ora 8:00-8:30 fara calculator si mai incerc ca la cel tarziu 10:50 sa ma bag in pat a€” cel tarziu.

2 comentarii la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.