Scris pe

Imperio, Arad

Scriam in urma cu putin timp cum ca primaria Arad nu are bani sa cumpere tramvaiele moderne facute la noi in oras numite Imperio. Se pare ca aveam dreptate, nu aveau bani ei, dar au luat din fonduri europene. Si am inteles ca deja 6 exemplare au fost platite si deja 3 tramvaie au fost date in circulatie prin municipiu.

De cand le-am vazut prima data luna aceasta am tot vrut sa merg cu unul sa vad cum e dar nu am avut sansa inca pana astazi cand la primarie am luat un astfel de tramvai, m-am dus pana la gara mica din Aradul nou cu el si de acolo m-am intors acasa in Vlaicu tot cu el. Am facut mai putin de 30 de minute, chiar m-am uitat cand am cumparat biletul si cand am ajuns in Vlaicu.

Tramvaiul este fain, modern, spatios. Sunt cam putine locuri pe scaun. Inainte de fiecare statie ti se comunica numele statiei urmatoare. Cand se inchid usile sunetul tiuie cam tare. Este in general silentios, doar aerul cald care sufla de sus face galagie. Este mai jos ca restul tramvaielor, nu trebuie sa urci trepte ca sa intri in el.

Am inteles ca Astra Arad nu au putut sa vanda exemplare pana acum pentru ca peste tot unde mergeau la licitatie li se cerea sa  dea exemplu de un oras unde tramvaiele chiar functioneaza. Din cauza aceasta au dat municipiului Arad 6 exemplare la pret cat se poate de scazut. Aradul este astfel primul oras cu astfel de tramvaie, dar sigur vor urma si altele.

In filmul de prezentare arata chiar foarte fain tramvaiul, dar acum fiind iarna pe jos era tot ud si noroi, era un miros ciudat pentru ca atunci cand am urcat eu a coborat in boschetar. Si am uitat sa zic faptul ca scaunele sunt umpic cam tari si țapene. In rest, jos palaria.

In 2015 se vor livra catre CTP si restul de 3 tramvaie achizitionate de primarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.