Scris pe

Imi place Windows 7

Am luat de pe pe net o versiune alpha a noului Windows 7 acum ceva timp dar am uitat de el si astfel imaginea iso a zacut ceva timp pe hard. Astazi facand ordine pe hard am dat de Windows 7. Mi-am luat inima in dinti si l-am instalat pe laptop, pe un hard diferit(sa nu sterg Windows XP). Laptopul meu este destul de vechi. Are doar 512 rami si procesor de 2.40 GHZ, Pentium 4.

Saptamana trecuta am instalat si Windows Vista pe acelasi laptop dar am ramas dezamagit total de modul in care functiona. Cu W7 totusi, simt ca zbor. Totul merge asa de rapid ca nu iti vine sa crezi ca folosesti Windows, sau chiar un urmas de’a lu’ Vista. Au disparut aproape total ferestrele de securitate, acestea aparand acum doar cand este cazul. Driverele au mers instalate fara problema(audio si video), iar placa wireless a fost recunoscuta inainte sa porneasca prima data Windows-ul cand am fost intrebat daca vreau sa ma conectez la reteaua wireless “Filip”.

De asemenea daca inainte in Windows Xp si Vista apareau jos acele mici pop-upuri care ne enervau pe toti zicandu-ne ca nu avem antivirus sau firewall sau chiar Windows Updates activat, acum avem un feature nou care a transformat acele pop-upuri in Windows Messages. Cu un singur click vezi toate mesajele pe care calculatorul are sa ti le dea. Jos in dreapta, langa ceas, exista un buton care minimizeaza toate ferestrele(Show Desktop), eliberand astfel un loc in taskbar. Ca tot veni vorba de taskbar, am activat si noul Windows SuperBar, si sunt foarte multumit de el. Totusi, sper ca in versiunea finala sa existe o optiune sa activezi/dezactivezi acest feature usor, nu hackuind explorer.exe, deoarece unii oameni s-au obisnuit cu vechiul taskbar si vazand aceasta schimbare nu ar face update de la Vista sau Xp. Ar fi mare pacat.

Pentru prima oara de la Windows XP incoace, Microsoft m-a facut sa imi placa un produs de-al lor. Bravo Microsoft, cu Windows 7 ati demonstrat ca puteti!

Bonus: O imagine cu desktopul ca sa va faceti o idee cam cum arata(de observat noul taskbar!).

windows7

Ping(pong)-uri la acest articol

2 comentarii la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.