Scris pe

Hackeul ‘Vladutz’ a fost prins

Geniul cu 7+1 clase a fost prins. El are numele de cod ‘Vladutz’ si este acuzat ca in perioada 2005-2007 a folosit niste adrese de email si s-a folosit de baza de date a nistor angajati eBay.

Vladutz a facut recurs, urmand sa fie trimis la Curtea de Apel Bucuresti dupa redactarea hotararii.

Cautat de FBI si prins in capcana

Potrivit unui comunicat al Parchetului, in perioada 2005 – 2007, Duiculescu a accesat neautorizat mai multe conturi de e-mail care apartineau unor angajati ai eBay, prejudiciul fiind estimat de peste doua milioane de dolari.  Inca din anul 2005, US – Secret Service a transmis autoritatilor romane o sesizare cu privire la vanzarea prin intermediul internetului a unei aplicatii (spoofing kit), pag.tgz, ce continea codul sursa pentru pagina de logare pe site-ul eBay in care se solicitau contul de utilizator si parola, arata Cotidianul.

Reprezentantii eBay au incercat singuri sa afle cine este persoana care le aduce atitea prejudicii, contactindu-l pe Vlad Duiculescu. Au pretins ca sint interesati sa cumpere aplicatia si au acceptat sa cumpere kit-ul. Hackerul a facut imprudenta sa dea datele de contact din Bucuresti. Anchetatorii spun ca hackerul folosea mai multe adrese de e-mail: [email protected],
profscaniebav(g)vahoo.com, [email protected], [email protected], [email protected]., [email protected], vladuz@vladuzO1 .users.undernet.org.

In luna februarie 2007, eBay a depus o alta plingere, pentru accesarea, prin folosirea de IP-uri romanesti, in mod fraudulos, de catre o persoana avand pseudonimul “Vladuz”, a unor conturi de e-mail care apartineau unor angajati ai sai, mentionand un prejudiciu de 936.459,80 $.

«Am vrut sa fiu faimos»

Avocatul care il reprezinta pe Vlad Constantin Duiculescu este maestrul Nasty Vladoiu. Acesta a declarat ca a si facut recurs impotriva mandatului de arestare. Anchetatorii il acuza pe Vlad Constantin Duiculescu de aderare la un grup de crima organizata care, culmea, nu a fost identificat pana in prezent, dupa cum informeaza Gardianul. Vlad Duiculescu a declarat judecatorului la audierea pentru emiterea mandatului de arestare ca a facut acest lucru pentru ca “am vrut sa fiu faimos”. Ca studii, Vlad Duiculescu nu are decat opt clase, el abandonand scoala pentru ca “nu aveam ce sa invat acolo”.

Judecatorii au sustinut ca tanarul a incercat sa stearga urmele faptelor sale, atunci cand a aruncat pe geamul apartamentului sau (situat la etajul 5 al unui bloc din cartierul Drumul Taberei) laptopurile pe care le-a folosit.

Ieri, reprezentantii eBay Inc. le-au multumit public autoritatilor romane pentru ca au reusit sa-l prinda pe “Vladut”, care a infrant sistemele de securitate ale site-ului de licitatii si a accesat, neautorizat, conturile oficialilor companiei. “Suntem incantati ca Vladut este in arest, dupa cum arata EVZ. Prinderea lui demonstreaza ca eBay isi protejeaza utilizatorii de infractori”, a declarat ofiterul-sef responsabil cu securitatea informatiilor in cadrul eBay Inc., Dave Cullinane, citat de Reuters.

Compania eBay are o echipa de peste 2.000 de experti in toata lumea, care se ocupa cu securitatea site-ului de licitatii si care lucreaza cu autoritatile din diverse state. Fondata in 1995, eBay Inc. face legatura zilnic intre sute de milioane de oameni din lume. eBay le ofera platforme virtuale pentru comertul global, plati si diverse modalitati de comunicare. In prezent, eBay Inc., cu sediul central in San Jose, California, s-a extins si a inclus unele dintre cele mai puternice branduri din lume, precum eBay, PayPal, Skype, StubHub, Shopping.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.