Free Torrent Source

Imi amintesc cu placere de vremea cand eram mai incepator in PHP… pe atunci era la moda mult mai mult torrentul decat acum. Si toata lumea vroia sa isi faca un tracker de torrente. Exista un script open source TBDEV dar care nu era intretinut. Marele scandal a fost atunci cand cineva cu username-ul XAM a luat codul sursa care era gratuit, l-a modificat si a facut ceva care sa fie periodic updatat si a inceput sa vanda codul cu 50$ licienta. Tot forumul TBDEV era scandalizat. Si apoi eu, marele guru PHP care ma credeam atunci, am luat si eu codul sursa si am inceput sa imi fac versiunea mea de TBDEV. De aia chiar se chema si Free Torrent Source – pentru ca avea multe din chestiile pe care XAM le facea la sursa lui pe care trebuia sa o cumperi dar se baza pe Open Source – dar varianta mea era gratuita. Aici este frumusetea codului Open Source. Poti sa iei codul cuiva si sa il folosesti ca si start 🙂

Astazi am dat peste codul meu care l-am scris atunci. Pentru ca era anul 2008, codul acum nu prea merge cum trebuie, da tot felul de erori Deprecated. functii care atunci mergeau dar acum a evoluat limbajul PHP si aceste functii nu mai exista sau urmeaza sa fie scoase din limbaj.

PHP in 2008 nu prea era un limbaj orientat pe obiecte, dar eu am inceput sa lucrez de atunci cu CLASE si metode orientate pe obiect.

Am facut un repository de GIT public aici cu ultima versiune care am scris-o atunci. Era destul de misto fata de alternativele de atunci si multe site-uri in vremea aia chiar o foloseau :). Imi place sa ma uit in urma si sa vad ce cod MULT am scris, uitati-va si voi pe repository, sunt mii chiar sute de mii de linii de cod care impreuna faceau ceva frumos. Incepusem sa dezvoltez si un sistem de plugin-uri. Multe chestii faine… Dar atunci deja incepeam sa nu mai am timp, aveam examene, admitere etc. Cine stie, poate candva voi incepe sa rescriu doar de placere codul FTS intr-o aplicatie complet OOP si cu standarde moderne, folosind cel mai bun framework de php – YII. Dar deocamdata nu simt ca este ceea ce ar trebui sa fac, asa cum am zis – febra cu torrentele era pe atunci. Acum nu mai isi poate face toata lumea un site de torrente pentru ca s-ar putea trezi cu politia pe cap :)). Pana cand voi incepe sa refac acest script, nu pot decat sa ma uit in urma cu placere si sa vad ce cod scriam eu pe la inceputul “carierei” mele ca si programator 🙂

Inca odata, daca vrei sa imi vezi codul sursa scris in 2008 pe cand aveam 2-3 ani experienta in PHP – click aici

Edit ulterior: Am gasit cateva site-uri care inca imi folosesc scriptul 🙂

1 comentarii la acest articol

  1. salut, imi place ce ai facut si chiar ca era misto. Am o problema mai delicata la un sit si sincer nu ma pricep, daca ai avea buna vointa si timp sa ma ajuti, contracost binenteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.