Scris pe

Experienta mea cu BT Sticker/BT Pay

La inceputul lunii februarie am vazut cu mare fast si cu multa promovare lansarea noului serviciu si a aplicatiei BT Pay.

Am citit cu mult interes si din start am vazut acest lucru ca fiind foarte interesant. Am instalat repede aplicatia, era proaspat publicata pe magazin. Bine, ma gandeam eu ca ar fi prea frumos sa functioneze pe iPhone pentru ca stiam ca Apple Pay este foarte inchis si doar Apple decide unde lanseaza serviciul. Dupa ce am instalat aplicatia, mi-a zis din start ca nu se pot face plati cu aplicatia pe sisteme Apple DAR pot sa imi comand gratuit un sticker BT Pay care se va livra prin curier. Am acceptat, am apasat un buton si am lansat comanda pentru un astfel de sticker.

Pe scurt, sticker-ul este chiar un mini-card care are doar functia de contact-less. Se poate lipi pe telefon, pe portofel sau pe orice alta suprafata. Eu l-am lipit pe telefon.

Facem o scurta paranteza aici. De Black Friday am primit o oferta pentru un astfel de sticker, emitere gratuita si 0 comision anual. Am completat datele si au zis ca imi trimite sticker-ul la sucursala mea. Ca sa nu lungesc povestea, desi am fost sunat de personalul BT sa imi confirme ca il trimite, el nu a ajuns nici pana in ziua de azi. De aia am facut comanda din aplicatie pentru un altul. Bun.

Peripetia de a activa cardul este buna de mentionat. Normal, dupa ce primesti cardul trebuie sa mergi intr-o agentie sa ti-l activeze. Din start nu vad rostul pentru care il trimite cu curier pentru ca tu tot trebuie sa faci un drum sa il activeze in sucursala, puteai sa mergi si dupa el acolo. In fine.

Eu am primit cardul intr-o vineri. Era deja cam ora inchiderii la banca si am sunat mai degraba la ei. Am stat 25 de minute la coada la telefon sa poata lua legatura un operator cu mine. Apoi cand au vrut sa il activeze, surpriza, nu merge acum, avem o eroare interna, va sunam noi cand e activ.

M-au sunat inapoi in cam 1 ora. Bucuros, ma intorceam de la santierul unde ne vom muta, am intrat pe la Lidl sa cumpar ce mi-a mai zis Cata. Cand ajung la casa, pun telefonul la POS, surpriza, nu merge. Bine, eu de siguranta am luat si cardul cu mine, dar ei se lauda ca odata ce ai acest sticker, nu mai trebuie sa ai cardul cu tine.

De atunci, a trecut aproape o luna si eu de fiecare data cand sunt la un magazin cu POS contact-less incerc sa platesc cu telefonul. Rata de succes este cam de 1/5. Deci din 5 incercari, doar odata functioneaza. Inca nu am incercat sa imi dau seama daca fac eu ceva gresit sau nu.

Este enervant cand mergi la casa si tot te joci cu telefonul pe POS si se uita caserita la tine ciudat, ca si cum ai fi un mare habarnist. Este la fel de ciudat cand dai si de o caserita care nu stie de aceasta modalitate de plata si te ia de prost: “cu telefonul?? nu se poate la noi asa ceva!”. Se zice ca acest sticker ar trebui sa mearga la orice POS cu contactless.

Ca sa nu ma mai lungesc, e util acest sticker dar nu la fel de util precum este promovat. Sfatul meu este sa nu te bazezi pe el ca s-ar putea sa nu poti plati undeva si sa lasi toate cumparaturile la casa. Daca ai un astfel de sticker, cel mai bine e sa ai la tine totusi si cardul, de siguranta.

Nu stiu cum sta treaba pe Android si cu platile direct cu telefonul, fara sa mai ai sticker, pentru ca nu am niciun Android pe care sa testez.

Dar sticker-ul… este cel putin frustrant la folosire :).

Cam atat am avut de zis. Poate doar eu nu il folosesc ok. Nu stiu. Voi daca aveti asa ceva, care este experienta voastra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.