Scris pe

Evolutie. La internet.

Ce vremuri am ajuns, fara sa fiu prea nostalgic!

Am inceput sa am internet cu portia, prin dial-up. Intram repede pe Yahoo Messenger 5 minute sa vad ce status si poza mai are fiecare din lista mea de prieteni si apoi inchideam internetul ca era scump pe dial-up.

Apoi a venit Digi (RCS-RDS pe atunci) si ne-au bagat internet broadband. Fara limita la internet. Downloadam ceva la viteze de 50 kbps. Dupa o vreme au marit viteza la 80kbps si apoi treptat au tot dublat viteza la ceva timp.

Oricum, daca pe la inceputul internetului broadband in Romania ma gandeam de seara ce film sa downloadez pentru ca sa il am urmatoarea zi la vizionat, acum am ajuns sa downloadez filme de 20-30 de GB doar ca sa vad cum se vede un film HDR pe un monitor.

De la 80kbps la 100mbps. Crestere a vitezei de 124900% (80kbps -> 100000kbps cat e acum un abonament de 1GBPS de la Digi). In… 14 ani. Na, asta da crestere.

Doar ma gandeam eu acuma la asta, parca ieri aveam internet cu portia si la viteza melcului, intram de pe dial-up pe dlh.net sa vad coduri la jocuri… ceva ce astazi e de neconceput, are internet si frigiderul si aparatul de barbierit.

Evolutie. Macar pe o parte.

Ganduri de sambata seara…… :))

PS: Daca acum 14 ani pirateria in Romania era ceva normal, astazi avem atatea servicii de streaming (pe care le cam si platesc) incat nu prea mai te ajuta la nimic cresterea asta de 124900% la internet. Ironic, asa e?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.