Scris pe

Engleza

Traim intr-o lume in care informatiile circula foarte rapid, mai rapid ca viteza luminii. Cele mai multe din aceste informatii sunt transmise in limba engleza. Daca in ziua de astazi nu stii engleza cel putin la un nivel elementar, nu esti angajat in foarte multe locuri. Sa nu mai zic daca mergi intr-o tara straina si nu stii engleza, esti ca si mort. Limba engleza este o necesitate. Punct. Ca sa nu mai zic ca daca nu stii engleza si ti-ai pus interfata la Windows in limba romana, nu prea te ajuta cu nimic. Stateam pe mess si un prieten m-a intrebat: imi poti spune x? Eu: Cauta pe google! El: Da am cautat, da nu stiu daca am scris corect in engleza. Deci mah, pentru hi5 nu iti trebuie engleza pentru ca au vazut ca 50% din utilizatori sunt romanii si ne-au facut o intrefata in limba romana, dar cu restul siteurilor ce faci? Dar sa lasam online-ul. Eram cu un prieten pe strada, cand un negru afro-emrican a venit la noi si ne-a intrebat “Sorry, may i know where the train station is?”. I-am raspuns politicos, mi-a multumit si ne-am continuat drumul. Dupa cativa pasi, prietenul m-a intrebat: Ce ti-o zis? Am bagat o fata de aia, gen “Ca€™mon!”, la care el mi-a raspuns “Ce??!? Eu nu stiu engleza!”. Sa raman masca. Apoi multe faze se petrec la mine in clasa. unde sunt cativa colegi care nu stiu sa scrie dupa dictare in limba engleza. Trebuie sa stea profu de Geografia Angliei sa le dicteze pe litere. La fiecare cuvant auzi intrebarea “Cum?” sau “Ce?”. Incredibil, dar este lumea in care traim.

Deci ca o concluzie, puneti mana si invatati engleza ca nu strica niciunde.

2 comentarii la acest articol

  1. Adevarul e ca eu in ciclul gimnazial la engleza eram bata. De fapt nici nu ma prea chinuiam atat de mult pentru ca aveam o profesoara extrem de ingaduitoare. Acum, la liceu, s-a schimbat treaba si am avut noroc ca in vacanta am vazut multe, dar extrem de multe filme si cateva fara subtitrare in romana. Uite asa m-am invatat: cu dictionarul in fata si mi-a prins bine, acum am o profesoara la care trebuie sa inveti. Pe semestrul intai am avut media 10, merge treaba 🙂

  2. imi place ca esti sincer:))important e ca acuma te stii la engleza.nici eu nu stiam engleza dar la liceu am avut o profa la care trebuia sa invat.asa e si cu tine nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.