Scris pe

Domnilor, sa va zic cum sta treaba cu bancomatele

Azi ma grabeam. Am ajuns mai tarziu acasa de la birou si mi-am amintit ca trebuie platite azi cheltuielile. Si aveam doar bani pe card. Am lasat-o pe Cata acasa, eu am plecat la bancomat sa scot bani.

Am ajuns, caut loc unde sa parchez si nu ma grabesc pentru ca vad un domn care era la bancomat. Trebuia sa astept dupa el.

Parchez, ies si merg la bancomant. Si stau pana domnul apasa in reluare pe butoane. Si apasa. Si citeste TOT TOT, sa vada daca nu apasa prostii. Scoate 2000 de lei dupa un final. Avea card de ING desi era la bancomat de BT. Desigur, la 300 de metri mai departe era o banca ING de unde putea sa scoata bani fara comison. Dar nu, el dorea sa scoata de aici.

Si stiti cum e la BT, inainte sa scoti o suma, iti zice cat e comisionul. Si ii zicea, pentru suma de 2000 de lei, comisionul este X. Se gandea domnul nostru cat se gandea pana sa decida ca accepta.

Scoate banii, cardu si chitanta. Dar apoi mai baga cardul. Scoate 2000 de lei iar. La fel de incet. Am zis ca hai, poate a uitat ca defapt a vrut sa scoata 4000 de lei. NU. A mai facut schema asta de 2 ori. Deci omul nostru a scos 8000 de lei in ture de 2000. Poate a vrut sa fie comisionul mai mic.

Domnilor… 0.5% din 2000 e 10 lei. Deci la 4 tranzactii de 2000 de lei, a platit 40 de lei.

Hai sa calculam cat este 0.5% din 8000. Exact! Brain-schocking, dar suma finala este tot 0.5%.

Comisionul nu este mai mic daca scoateti bani treptat. Platiti la fel de mult. Mai degraba, enervati oameni care chiar se grabesc. Cred ca in 30 de secunde am bagat cardul, am scos banii si am si plecat. Am stat 10 minute pentru 30 de secunde.

Sa bagati la cap, da?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.