Scris pe

Doar bogatii platesc in lei la Apple

Poate ca stiti multi dintre voi ca sunt un mare fan al produselor Apple. Am un Macbook 2017 primit de la firma, un Macbook mai vechi din 2012 care nu stiu cat o mai duce si un iPhone 7. De mai mult nu am bani momentan :)).

Si tocmai pentru ca sunt in acest ecosistem Apple am ales sa imi tin in iCloud toate documentele si pozele. Dar asta vine cu un cost, pentru ca momentan am folositi 408GB in iCloud. Am o gramada de poze care doar ele ocupa 258GB. Ah si am uitat sa zic ca e spatiu impartit cu Catalina, sotia mea, care foloseste si ea vreo 65GB. Oricum, o gramada de spatiu.

Spatiul meu folosit in iCloud.

Pentru ca am nevoie de asa de mult spatiu, a trebuit sa platesc la ei. Treptat am avut platiti 50GB, apoi 200GB si apoi a fost nevoie sa platesc ultimul pachet disponibil: 2TB. Pana o sa ajung la limita o sa mai am.

Pachetul de 2TB costa in Romania 45 de lei. Si il platesc de ceva vreme, poate ani de zile.

Dar recent am dat de o problema la Apple. Am trecut cu contul principal la Revolut, cea mai tare banca dupa mine. O sa scriu un alt articol despre experienta Revolut mai detaliat in zilele care urmeaza. Cardurile Revolut sunt emise din UK. Apple nu accepta carduri din afara Romaniei daca ai setat store-ul pe Romania. Nimeni nu stie de ce, poate ceva drepturi. Cine stie.

Ei si de cand am trecut pe Revolut, a trebuit sa transfer lunar 45 de lei in contul de BT ca sa pot plati iCloud. Asta e naspa avand in vedere trebuie sa transfer 50 ca sa intre 45, BT are comision la incasare. Si mereu uitam sa transfer la timp si ma trezesc cu zeci de mesaje de la iCloud ca am fonduri insuficiente.

Pana azi cand m-am hotarat sa trec contul de store pe UK si sa pot folosi cardul Revolut direct. Nu cred ca am nimic de pierdut, aplicatiile din RO am vazut ca sunt disponibile si pe UK.

Oricum, ideea articolului este ca am descoperit ca, in lire, pachetul de 2TB este mai ieftin. In loc de 45 de lei cat plateam pana acum, azi am platit doar 37.25 de lei.

Asa am ajuns la concluzia ca doar bogatii platesc in lei la Apple :)). Am vazut ca si aplicatiile sunt mai ieftine unele daca platesc in lire decat in lei.

Cine economiseste 7.75 lei pentru ca foloseste Revolut si plateste in lire? Euuu!

Dovada ca e mai ieftin sa platesc in Lire decat in Lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.