Scris pe

Despre USB 3.0

Acum vreo doua saptamani Intel a scos la iveala cateva specificatii tehnice despre cum o sa functioneze noul USB 3.0. Usb 3.0, cunoscut si ca SuperSpeed USB, urmeaza sa fie scos in 2009 sau 2010.

Ce este asa de fain la USB 3.0 de te face sa sari in sus de bucurie?

  • Transferuri mai rapide. USB 3.0 va fi capabil sa faca transferuri la o viteza uimitoare de 4.8Gbit/secunda (614MByte/secunda). Asta e de 10 ori mai rapid decat versiunea actuala, USB 2.0 si va lucra si mai bine cu fisierele mari. De ca sa copiezi un film de 27GB va dura cam 70 de secunde fata de 15 minute cu USB 2.0
  • Scrie si citeste simultan. Cu tehnologiile de acum, USB 2.0 nu este capabil sa scrie si sa citeasca simultan. Lucrul acesta va fi dat uitarii cu USB 3.0.
  • Mai multe putere de iesire. Puterea de iesire va fi marita de la 100 miliamperi la 900 miliamperi. Astfel vei putea incarca mai multe dispozitive “flamande” dupa energie in acelas timp.
  • Mai economic cu energia. USB 3.0 va folosi alt protocol(interrupt-driven) fata de sistemul de acum care cauta trafic. Asta inseamna ca laptopul tau nu va mai consuma resurse pretioase incercand sa vada daca un aparat foto conectat la USB incearca sa trimita date.
  • Compatibilitate inversa. Vei putea introduce un cablu USB 3.0 intr-un dispozitiv cu USB 2.0 si sa dispui de cateva chestii precum noul protocol pentru a conserva putere.

Abia astept sa apara noua versiune USB 3.0. Mai jos aveti cateva poze cu un cablu USB 3.0.

Articolul pe Blogoree.

Ping(pong)-uri la acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.