Scris pe

De ce avem preturi mai mari decat europenii?

V-am mai zis eu pe aici ca am primit Mac de la job. Modelul cel mai nou care din fericire sau din pacate, depinde cum privesti situatia, are doar 4 porturi USB-C.

USB-C este cel mai tare, dar pana sa devina mainstream mai este.

Si pentru asta avem nevoie de adaptoare. Si pentru ca nu vreau sa umblu cu 100 de dongle-uri in geanta, m-am hotarat sa il iau pe unul din cele mai bune care le are pe toate. Adica MULTI-PORT ADAPTER 4K WITH ETHERNET V2. Din multe review-uri si bla bla-uri m-am hotarat la acesta.

Am dat un search pe Google si am fost bucuros. Emag il comercializeaza. Ma rog, nu ei direct dar cineva prin Emag marketplace. Puneti accent pe am fost bucuros! Pretul unui astfel de device? 595 de lei! Cica redus de la 655. Cum truda ma gandesc. ca la ei pe site costa 90$!!

M-am enervat rapid, am intrat si mai rapid pe Amazon.de si l-am luat de acolo. Am dat 420 de lei pe el… 420! Cu tot cu transfer super rapid, adica pe joi maxim vineri imi ajunge acasa cu UPS, am ajuns la suma de 470 de lei.

SI apoi am tot stat si m-am gandit, de ce avem noi preturi asa de mari la orice? Totul e mai scump la noi decat la altii. Ma rog, nu totul, avem unele chestii la fel sau putin mai ieftine. Pentru un german care face un salar de 2500-3000 de euro pe luna, sa isi ia un astfel de device cu 100 de euro e fix pix, isi ia 2 sa fie sigur ca are ce porturi vrea. Dar un roman care are salariul mediu mult mai jos? E cam mult si 100 de euro. Dar nu, ca la noi e 150, ca doar noi suntem bosii Europei si avem bani de ii intoarcem cu lopata.

Da pana la urma prost nu ii cine cere ci cine da…

Si vazand mitingul “camasilor albe” de la bucale’, mi-am dat seama de ce avem preturile mari… pentru ca avem prea multi prosti in tara si desteptii au plecat.

Deci cam retorica intrebarea din titlu, nu-i asa? Exista vreo explicatie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.