Scris pe

Cum ne minte ProTeVe-ul in legatura cu bacul

Cand citesc o stire pe internet, devin foarte atent la detalii. Azi am dat peste stirea aceasta. Va redau un paragraf:

Este vorba despre Andreea Larisa Palie, absolventa a Colegiului National “Nicu Gane” Falticeni, si Catalina Bianca Bodnar (foto), absolventa a Colegiului “Petru Rares” Suceava. Andreea Larisa a fost notata initial la geografie cu nota 9,85, insa dupa reevaluarea lucrarii eleva a primit 10. Tot nota maxima a primit abia dupa recorectare si Catalina Bianca, la proba de fizica, desi initial fusese notata cu 9,85.

Instant dupa ce am citit asta, mi-am amintit un articol din regulamentul bac-ului de cand am dat eu, am cautat metodologia de anul acesta si ce sa vezi, articolul este inca acolo. Uite:

Art. 73 al 2 – Pentru lucrările care au primit iniţial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menţionate la aliniatul (1), nota definitivă este nota acordată de comisia judeţeană de contestaţii/a municipiului Bucureşti, dacă între nota iniţială şi nota acordată la contestaţii se constată o diferenţă de cel puţin 0,50 puncte. Dacă diferenţa dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota iniţială, acordată de comisia din centrul zonal de evaluare.

Deci dupa ce am citit ambele texte, eu sunt in neclar… cum se poate ca elevele respective sa fi facut contestatie si sa le fi modificat notele de la 9,85 la 10? Acolo e vorba de 0,15 puncte, nu ar fi fost dreptul legal ca nota fetei sa creasca. Ori proteve-ul ne minte si ne vinde gogosi crezand ca toata populatia o sa le guste lor stirile de …., ori s-a facut o abatere de la metodologie. Nu stiu care situatie este mai grava.

Editare ulterioara: Am gasit rezultatele oficiale, se pare ca totusi PROTv a avut dreptate, dar nu inteleg cum s-a putut mari nota cu doar 0,15. Rezultatele aici, prima tipa e pe locul 3, a 2-a pe 1.

Din nou editare ulterioara: Directoarea de la fosta mea scoala mi-a explicat ca partea cu minim 0.50 sutimi este valabila doar pana la 9.50, de la 9.50 in sus orice sutime se aplica dupa contestatii, ori in sus ori in jos.

Da, poza luata de la stirea de pe proteve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.