Scris pe

Cum faci copiii sa adoarma mai repede

Am intrat intr-un mood de scris cel putin odata pe zi pe blog, nu am cum sa ratez si ziua de azi, sunt intr-un 4 day streak.

De obicei Cata este eroina care culca copiii, eu prea dau in mintea lor si ii gadil, rad de ei si asa mai departe si nu prea adorm cu mine repede. Defapt, doar Iosua are sanse sa se culce numai cu mine, Caleb e tare panicat daca nu e “mamaaa” langa el.

Astazi am stat si eu acolo sa ajut pentru ca i-am agitat putin inainte de somn, erau galagiosi si Cata nu mai avea deja rabdare. Ei bine, stand acolo ba langa Iosua ba langa Caleb, am cautat pe Google cum pot face sa adoarma seara mai rapid monstruletii. Am gasit multe sfaturi pe care probabil le stiti: lumina cat mai scazuta spre deloc, liniste, calm, o rutina inainte de somn si asa mai departe.

Multe din aceste lucruri le faceam si inainte, poate mai putin cel cu dispozitivele oprite cu 2 ore inainte de somn. Dar am gasit ceva truc care se pare ca merge 90% din cazuri: respiratul greu.

Cica atunci cand respiri greu este molipsitor pentru un copil, nici nu trebuie sa ii zici sa o faca si el pentru ca te va auzi si se va lua dupa tine iar acest lucru il va calma.

Si am zis hai sa incerc, ce pot pierde. Au inceput copii sa se palmuiasca unu pe altu si Cata l-a mutat pe Iosua langa mine. Am inceput sa respir greu si sa se auda, in vreo 4-5 minute am vazut cum ochii i se fac tot mai grei si adoarme.

Incredibil, nu stiu daca deja era epuizat Iosua sau chiar a mers, dar in 5 minute i-am zis la Cata “1-0 am castigat” si a ramas ea cu Caleb sa mai adoarma :)).

Asta e un fel de note to self pentru mine, voi mai incerca si seriile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.