Scris pe

Clubul “mereu” – esti cumva un membru in el?

Esti cumva membru in clubul “mereu”? Poate da, poate nu, poate esti si nu stiai ca exista un astfel de club.

Sa primesti ce vrei in viata este simplu dar in acelasi timp surprinzator de complicat. Surprinzator. Este un cuvant mare pentru a sublinia asta.

Sa zicem ca ai un scop bine definit. Esti suficient de convins ca sa te focusezi exclusiv pe asta? Cam despre asta este in viata, nu? Vei ajunge acolo mai devreme mai tarziu, totusi in functie de cat de mult te-ai focusat pe asta s-ar putea sa ajungi intr-o versiune diferita decat ti-ai imaginat.

Studiile spun ca daca iti propui un lucru foarte specific ai sanse mult mai mari sa il duci la indeplinire. Trebuie sa fim mult mai specifici in lucrurile pe care le vrem si le facem. Functioneaza intotdeauna? Ajungi la telul propus? Din pacate nu. Cateodata viata intervine. Se intampla un accident. Cateodata te imbolnavesti, ti se fura lucruri.

Ce trebuie sa facem cu oamenii care ne fac rau si ne distrug visele si planurile?

Sa decidem daca merita sa ne batem capul cu ei. Daca oamenii au putina dreptate in ce zic sau fac sau credem ca merita sa le dam atentie – hai sa le facem bine. Interpretati asta cum vreti.

Totusi cand se intampla un lucru rau in viata noastra este un bun moment de reflexie. Este momentul sa ne intrebam, doar am visat la telul nostru? Hai sa va zic de ce nu este bine sa facem asta.
Daca doar traiesti in visul tau fara sa faci nimic, daca doar iti urmaresti visul zilnic e ca si cum ai avea acel caietel tip planner. Pe vremuri erau mai populare. Oamenii puneau tot in acel planner. Si pentru ca aveau de toate acolo, trebuiau sa puna semne la pagini ca sa gaseasca ce vor. Si daca nu faceai lucruri, trebuia sa muti semnul la pagina urmatoare. Si tot se adunau lucruri in acel mic caietel. Si era exact lucrul de care ziceam. Mereu era tentatia sa urmaresti visul. Visul tau sa fie mereu la pagina urmatoare, in timp ce tu nu faceai nimic in acele momente, nu fructificai clipa in care esti.

Am o intrebare pentru tine: s-a intamplat vreodata in viata ta sa nu primesti ce vrei? Sa nu ajungi la visul sau telul propus? Exista sanse ca tu sa fi fost in clubul “mereu”. Mereu ai vrut sa fi slab, mereu ai vrut sa ai o masina misto, mereu ai vrut sa ai o casa faina. Mereu mereu mereu. Dar rar ai ajuns sa indeplinesti sau sa faci efort in a indeplini ceea ce iti doresti. Asta poate insemna ca nu ti-ai facut tema. Inseamna ca doar urmareai un vis, dar nu faceai niciun pas spre indeplinire. Poate nu ai platit pretul de sute de ore de lucru si invatare. Este foarte usor sa stai si sa astepti. Astept, poate intr-o zi o sa am o casa cum imi doresc… Poate o sa imi pice din cer.

Asta inseamna ca esti inca in clubul “mereu”.

Este inca speranta ca poti sa iesi din acest club in care este multa lume? Sigur ca este! Este un slogan care mie nu prea imi place, dar acum se potriveste – just do it! Fixeaza scopul, dar nu mai il pune pe pagina urmatoare. Imparte-l in scopuri mai mici pe care le poti atinge usor. Vrei casa? Primul pas ar fi luarea in calcul a tuturor optiunilor pe care le ai. Vrei masina? Pune in plannerul tau doua sau trei optiuni care iti plac, apoi cantareste-le si vezi care sunt fezabile.

Nu iti mai urmari visul. Mai degraba construieste-l!

Postul acesta l-am publicat mai devreme pe Medium!
Clubul “mereu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.