Scris pe

Cel mai bun moment sa bei cafea

Faci totul bine. Bei cafeaua neagra. Adaugi putin lappte. Perfect. Dar te gandesti cand anume sa bei cafeaua? Sau care este scopul pentru care bei?

Daca bei cafeaua doar pentru ca iti place gustul si mirosul si nu iti pasa deloc de cofeinna, poti sa te opresti din citit.

Dar daca bei cafea pentru ca esti obosit si vrei sa te trezesti (ca mine), atunci vei avea mai multe beneficii daca ai bea cafeaua la timpul potrivit.

Daca primul lucru care il faci dimineata cand te trezesti este sa iti faci o cana de cafea, opreste-te. Cea mai buna modalitate de a te trezi nu este cafeaua din pahar. Sau nu ar trebui sa fie.

Cand te trezesti dimineata, te-ai gandi ca daca fugi la cana de cafea ca sa iei putina cofeina in sistemul tau, te-ai trezi. Dar defapt tu ai un proces intern in corpul tau care face deja acest lucru.

Cand te trezesti, nivelul de cortizol este super mare. Deci in loc sa umbli ca un coombie catre cana de cafea, mai asteapta putin. Schimba-ti rutina.

Mergi la baie, spala-te pe dinti, fa un dus, imbraca-te, fa sport, etc… Fa orice ai face in mod normal. Doar asteapta o ora pana sa bei cafeaua.

Dar nu ar fi mult mai superb daca te-ai putea trezi si cu nivelul de cortizol sus si cu cafea? Sigur, ar fi… dar nu se poate!

Cafeina si cortizolul sunt ca si oamenii si zombi. Nu sunt prieteni deloc si nu au intentia sa fie. Totusi, cofeina iti mareste nivelul de cortizol.

Cand bei cafea in prima ora de la trezire, nu faci decat sa anulezi efectul cafelei, pentru ca nivelul de cortizol este deja ridicat atunci. In cele din urma va trebui sa bei tot mai multa cafea pentru ca sa isi faca efectul.

Nivelul de cortizol este ridicat de asemeneae intre ora 12 si 1 dupamiaza si intre 17:30-18:30. Deci bea cafea in afara acestor ore pentru ca sa isi faca efectul. Altfel vei ajunge sa bei cafea doar pentru gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.