Scris pe

Cea mai proasta decizie pe care un oras o poate lua?

Va zic eu care este aceasta decizie. Mergi frumos sa iti iei acte de la o institutie publica in oras. Pentru ca traim in 2021 dar nu putem lua o adeverinta sau un cazier online cum trebuie, este neaparat nevoie sa mergi in oras. Cu ce mergi? Pai e simpla decizia:

  • Vrei sa nu pierzi mult timp? -> Masina
  • Institutia nu este pe langa un mijloc de transport in comun? -> Masina

Cand ajungi la institutia aceasta publica… ce sa vezi, in 90% din cazuri NU EXISTA PARCARE. Nu doar ca nu este parcare platita, nu gasesti deloc loc liber!

Caz concret azi: o duc pe Catalina sa isi scoata cazierul judiciar la sectia principala de politie. Transport in comun nu prea este acolo, e ceva de mers pe jos sa ajungi la sectie. Bun, o duc, in jurul sectiei 0 locuri de parcare. Zero ma, zero. In fata sectiei, 30-40 de locuri de parcare rezervate pentru masiniile politiei + alti spagari.

Am prins totusi un loc liber acolo in fata pe un loc rezervat pentru un numar de Bucuresti. Ma gandeam ca 5 minute cat stau dupa Cata pot sta acolo. Pe cand a ajuns si Cata inapoi la masina, vine smecherul cu numar de Bucuresti si ma claxoneaza sa plec. Probabil e tot vreun politist ca avea geamuri fumurii.

Deci, cea mai proasta decizie pe care un oras o poate lua? Are 2 parti:

  1. Punem institutiile in Honolulu, departe de centru, ca de ce sa fie toate acolo la un loc…
  2. Nu asiguram nici macar un minim de locuri de parcare de scurta durata pentru masiniile soferilor ce au treaba 10-15-20 de minute la institutia respectiva.

In rest, e bine ca toti bugetarii au locuri de parcare asigurat… ei nu sunt incurajati de primar sa vina cu transportul in comun, ca noi muritorii de rand.

M-am bucurat recent cand am vazut ca Primaria a lasat oamenii care vin la vaccinat in fata primariei sa parcheze pe prima banda de circulatie. Din pacate a fost o minune de cateva zile, ca in rest am revenit la 0 locuri de parcare de scurta durata in jurul oricarei institutii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.