Scris pe

Ce inseamna un produs bine gandit

Cu putin timp in urma, a fost lansata o noua platforma de blogging. Astfel, un concurent pentru WordPress, Ghost a aparut pe piata. Diferenta dintre WordPress si Ghost este una destul de mare si anume ca, in timp ce WordPress devine tot mai mult un CMS in sine si nu doar o platforma de blogging, Ghost este doar blogging pur. Interfata este foarte simpla, tot este simplu si asta te ajuta sa te concentrezi mai mult la ceea ce trebuie sa faci cu adevarat.. sa scrii :).

Intr-un timp in care simplitatea a devenit “sexy” in design-ul online (vezi flat design), a venit si acest Ghost. Userii care adora simplitatea (desi procesul de instalare si configurare este mai greoi datorita node.js, dar asta e alta discutie) vor alege cu siguratan Ghost. Pentru ca se poate,s i pentru ca este un produs bine gandit si bine construit.

Istoria acestui proiect este mai lunga, dar pe scurt: s-a avut ideea initiala de o platforma strict pentru blogging care sa puna accent pe continut, s-a cerut finantare pe KickStarter, proiectul a fost arhi-finantat (parca dublu sau triplu fata de cat au cerut developerii), in cateva luni a aparut prima versiune pe GitHub. Rapid si frumos.

De ce zic ca este un produs bine gandit? Pentru ca la nicio luna de la lansarea unei versiuni care sigur va trece prin multe modificari, sunt mai mult de 30 de teme creeate special pentru Ghost. Asta da 🙂

Ma voi mai juca si eu cu Ghost pe aici si voi reveni cu detalii despre proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.