Scris pe

Cat de prost poate sa fie Spatiul Virtual de la Anaf?

Eu, ca si programator, deci stiind cu ce se mananca aplicatiile web si serverele, ma tot intreb asta zilnic. Ma rog, nu zilnic, ci doar cand incerc sa intru pe aceasta minunata aplicatie sa vad cati bani am de dat la minunatul stat.

Si daca nu sunteti voi programatori sau oameni tehnici, uitati-va la aplicatie cum arata. E cel mai basic design, negru pe alb si albastru in Logo. Fisierul css are cativa KB marime. Majoritatea datelor nu se incarca initial in pagina ci prin Ajax, adica dupa ce s-a incarcat pagina, browserul mai face un request la server. Deci marimea initiala ar trebui sa fie mica si lucrul cu baza de date ar trebui sa fie aproape inexistent.

Cu toate acestea, la ora 10 dimineata el deja nu mai functioneaza.

Stau minute in sir sa imi vina codul pe email (halal securitate, cine imi fura laptopul poate sa se logheze, ca are mailul deja pe laptop), apoi dupa ce bag codul invarte motorul dar nu porneste (sa vorbim in termeni automobilisti sau cum s-ar zice).

Zvonurile spun ca aplicatia se va redenumi din Spatiul Virtual Privat in Internal Server Error sau Eroarea 500. Pentru ca asta vezi in 6/8 ore. Poate multa lume intra acum sa vada cati bani are de dat, ca se apropie 15 martie, dar totusi, cum ziceam, aplicatia nu face mare lucru in afara de listat chestii. Cu un design minim.

Cum truda sa nu mearga o aplicatie atat de basic? E facuta de Ghita, ala ce a scapat de inchisoare recent si a anuntat ca va candida ca europarlamentar?

Nu sunt eu in top programatori din Romania, dar cred ca fiecare programator ar zice ca si mine: o aplicatie atat de basic nu are cum sa mearga asa prost. Nu are cum! Poate doar daca ruleaza de pe un Raspberry PI desi chiar si atunci sunt sanse sa poti face o aplicatie sa ruleze mai bine decat SPV-ul pacii.

Ar mai fi o solutie, sa o faca open source si sa contribuie si altii la dezvoltare, pe gratis. Sigur ne-am gasi cativa ca sa o facem sa mearga mai bine.

5 comentarii la acest articol

  1. Azi am depus declaratia unica 🙂 …. La plata pt anul 2018 si recalcularea pe 2017 nu am primit nici acum vreo decizie de impunere … m-am tot dus eu la ei sa-mi spuna ce am de plata ….. anul asta inchid PFA-ul…ma rog de ei sa platesc. PS: In schimb am primit recalcularea la sanatate pe 2013. Yupy!!!!

      • Si eu tot pt “cotizeze ceva” tin PFA-ul de 7 ani …. situatia de acum = in familie suntem mai multi liber profesionisti si e mai avantajos firma + angajati la firma. De ANAF nu am scapat dar va fi o firma de contabilitate pe post de burduf 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.