Scris pe

Cand tehnologia viitorului greseste

Ieri seara am plasat o comanda pe eMag cu chestii care ne trebuie la casa din categoria electrocasnicelor. Toate bune si frumoase, astept sa se finalizeze comanda ca e mai complicat cu PFA si actele. In fine.

Unul din produsele cumparate a fost acest frigider. Pe langa asta, ca sa va explic de ce a gresit “tehnologia viitorului”, am mai avut in comanda asa:

 • Plita
 • Masina de rufe
 • Masina de vase
 • Hota
 • Cuptor cu microunde
 • Cuptor
 • Boiler pentru apa calda

Deci cam majoritatea electrocasnicelor care ni le trebuie pe cand ne mutam.

Primul mare fail este in modul in care cheltuie acum eMag banii pe reclame pe net. Pe orice site intru vad numai reclame la frigidere, masini de spalat, cuptoare. Asta cum vine, e pe modelul “Si-a luat un frigider de 3700 de lei, hai sa ii mai recomand unul la fel, poate isi mai ia”? As intelege sa imi dea produse complementare celor cumparate de mine. Adica ba, ti-ai luat frigider, nu ai nevoie si de mancare sa pui in frigiderul ala? Nu ai nevoie de ceva pentru bucatarie DIN CE NU TI-AI LUAT DEJA? Dar se pare ca nu merge nici asta.

Nu merge pentru ca dimineata asta am primit un mail de la un “Help Specialist” eMag cu numele Bogdan. Adica asta e un nume frumos pentru un robot practic. Au facut cei de la eMag un algoritm (prost) care iti recomanda alte produse care te-ar mai putea ajuta avand in vedere ce ai cumparat deja. Doar ca mailul de la acest robot pe nume Bogdan arata cam asa:

Mailul mai continua in jos dar nu stiu cum sa fac screenshot la un mail kilometric. In fine, daca nu v-ati prins, acest help specialist imi recomanda asa: masina de spalat vasse, cuptor, plita, hota. Fiecare din aceste produse eu le-am cumparat deja IN ACEEASI COMANDA CU FRIGIDERUL. Oare cat de greu e sa faca algoritmul automat ca sa ignore produsele din categoria deja achitizionata?

Ne tot speriem de cum avanseaza tehnica si cum s-ar putea sa se intoarca intr-o zi impotriva noastra, dar uitam ca si tehnica asta e programata de …. oameni! Daca oamenii gresesc la programat si planul initial al tehnicii, sigur va gresi si tehnologia viitorului.

PS: Chiar si la mine pe blog, eMag ma urmareste cu reclame irelevante! Deja am produsele alea, dudes!

2 comentarii la acest articol

 1. ionică spune:

  El nu stie ca tu ti-ai luat, el crede ca esti in cautare si iti ofera alternative.

  • Filip Pacurar spune:

   Pai sa stie ca mi-am luat, asta trebuie defapt. Daca stie ca am luat frigiderul ar trebui sa stie ca am luat si restul. Ultima data ai cumparat acest produs: (frigider) Si m-am gandit ca te-ar putea interesa si acestea:(restul care le-am cumparat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.