Scris pe

Burnout din cauza pandemiei?

Nu stiu altii cum sunt, ca sa incep cu celebra replica a lui Creanga, dar eu de cand a inceput pandemia asta am inceput sa am un sentiment asa de burnout.

Partea ciudata e ca si inainte sa fim in carantina tot lucram de acasa, tot la calculator multe ore pe zi, nu s-a schimbat modul de lucru.

Dar in ultima luna am avut asa un sentiment de “hai sa-mi tremin treaba necesara si sa fac norma, apoi sa mai fac ceva prin curte”. Inainte mai depaseam 8 ore fara sa imi dau seama, acum parca abia trec cele 8 ore.

Desi dorm destule ore, parca ma trezesc obosit. Nu imi dau seama de ce. Voi cum sunteti la capitolul acesta?

Mi-am mai gasit activitate: am cumparat o masina de tuns iarba pe benzina, ma chinui sa fac gazonul frumos, am taiat iarba si pe camp.. am cumparat sute de obiecte de irigatii :)).

Ideea ii ca nu stiu cum m-as fi simtit daca inca stateam la bloc in perioada asta, cred ca sentimentul de burnout ar fi fost mult mai accentuat.

Vreau sa vina iar vremurile dinainte cand nu simteam cum treceau orele.

Prima actiune pe care vreau sa o iau incepand de maine, ca azi e deja tarziu, e sa imi iau un program de tip Pomodoro si sa lucrez in reprize de 30 de minute cu o scurta pauza intre. Pauza in care sa merg la copii, la Cata, la aer afara sau orice altceva. Poate asta ma va ajuta, sunt chiar curios.

Si trebuie sa reglez mai bine programul de somn. Asta e clar. Ca oricate cafele bag, tot obosit sunt. Daca adun orele dormite sunt cele necesare, dar intervalul nu cred ca e bun.

Un alt lucru care m-a ajutat in trecut: procesul de creatie. Am facut multe zile la rand vlog. De data asta vreau sa incep sa scriu mai des pe blog, sa simt ca am creeat si eu ceva pe langa cod :)).

Voi cum sunteti in perioada asta, mai ales daca lucrati de acasa. Aveti acelasi drive sau simtiti si voi sentimentul de burnout?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.