Scris pe

Automatizarea salveaza timp

Poate ca pentru cei care nu sunt asa tehnici ca mine, postul acesta nu pare sa aiba sens. Dar se pot lua cateva idei totusi din ce spun.

Eu am o treaba pe care trebuie sa o fac in fiecare seara de la ora 11. Trebuie sa astept sa posteze o pagina un status undeva dupa 22.30, sa il copiez, sa fac un eveniment, sa pornesc un program si sa modific cateva chestii in programul respectiv. Si multe lucruri repetitive. Care multa vreme mi-au luat timp pretios. Pana cand mi-am dat seama ca treaba aceasta se poate automatiza. Mi-am scris pe hartie toti pasii pe care ii fac, apoi m-am pus sa imi scriu un program in Linux. L-am numit monkey. Maimuta mea personala care face lucruri pentru mine, automat.

Acum, de la 22.30 maimuta mea urmareste pagina de Facebook, cand se posteaza automat intra unde trebuie si face tot ce faceam eu, iar apoi porneste programul. Toate acestea automat, ma scuteste de multa treaba.

La urma urmei, orice treaba care se repeta, se poate automatiza. Intr-o masura mai mica sau mai mare. Mai ales in domeniul IT, multe lucruri se pot face automat.

Alt exemplu, la lucru de multe ori trebuie sa iau o aplicatie dintr-un folder si sa il urc sus pe server. Am automatizat procesul acesta, am scris undeva comanda si cu doar 2 taste, fac tot lucrul acesta automat.

Care ar fi pasii pentru a automatiza un proces?

  • Stabileste bine pasii. Scrie pe hartie tot ce faci in lucrul respectiv.
  • Vezi ce se repeta in procesul pe care il faci
  • Vezi cum poti face fiecare pas in mod automat – cauta programe care iti inregistreaza actiunile, vezi ce programe poti automatiza etc.

Poate ca lucrezi 10-20-60 de minute. Dar apoi o sa ai o satisfactie faina cand o sa primesti mail de la maimuta ta sa iti zica ce a facut si cum si ce rezultat a avut.

Daca nu ai abilitati tehnice, apeleaza la un prieten si explica-i un proces pe care il faci si intreaba daca se poate automatiza. Eu am castigat 30 de minute in care nu trebuie sa mai stau la calculator. Ceea ce poti tu sa castigi poate fi mult mai mare. Trebuie doar sa incerci sau cum am zis, sa apelezi la un prieten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.