Scris pe

Aerul conditionat in Romania

N-am fost eu inca in Statele Unite, locul unde aerul conditionat e peste tot, dar am fost prin tari vestice unde la fel se foloseste foarte mult aerul conditionat si am observat cateva diferente intre poporul roman si oamenii mai “vestici”.

In Romania, desi avem temperatura resimtita si de 50 de grade celsius uneori, ne este frica sa dam drumul cum trebuie la aerul conditionat. Imediat ne vaitam ca ne dor oasele, ca “ne trage curentul”, ma doare capul si asa mai departe.

Dar oare cum e in America de exemplu, sau prin tari vestice pe unde am mai fost? Acolo oamenii seteaza o temperatura sa zicem 23 de grade celsius si nu mai opresc aerul conditionat, pentru ca apartul este asa de inteligent incat atunci cand sa zicem ca a ajuns la 23 de grade… se opreste – ce sa vezi??? Chiar daca oamenii pleaca de acasa prin oras sau la job, cand vin vor sa aiba racoare si mare parte din populatie lasa AC-ul deschis si cand nu e nimeni in casa. Pentru ca la office este aer conditionat, in taxi este, in autobuze in mare parte este… nu vrei ca atunci cand ajungi acasa sa intri in sauna si sa stai minute in sir pana e mai racoare.

Eram ieri dimineata in biserica, cu masca pe fata, temperatura infernala… nu prea se dadea drumul la AC pentru ca… nimeni nu stie! Le este frica doamnelor mai batrane de aer rece, tragem curent… cine stie de ce!?!

Nu stiu daca vreodata ne vom obisnui sa nu ne mai temem de aer rece, mai ales atunci cand avem 40+ de grade.

Faceam misto cu viitorul cumnat, am mers undeva la drum si am mers cu masina sorei mele pentru ca are aer conditionat si la noi nu merge, dar dupa cateva minute de aer rece el a dar super incet la clima pentru ca “il dureau deja toate”. Pai atunci mai bine mergeam cu Touran-ul nostru care are clima stricata :)).

Cand mai eram la lucru de la birouri prin Arad, nu acasa, iar aveam aceeasi problema. Aveam aparate de aer conditionat dar le porneam super putin si in rest suportam caldurile, ca nu cumva sa comenteze cineva ca ii prea frig.

Oare vom ajunge vreodata sa suportam cum trebuie aerul conditionat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.