Scris pe

Aerul conditionat (A/C) din masina

Nu este recomandat sa pornesti aerul conditionat imediat ce urci in masina. Deschide ferestrele dupa ce intrii in masina si doar dupa cateva minute porneste sistemul de aer conditionat.

De ce? Potrivit unor cercetari recente, tabloul de bord, odorizantul emit Benzen, o toxina care poate duce la cancer. Pe langa ca duce la cancer, Benzenul otraveste oasele, cauzeaza anemia si scade numarul de globule albe. Expunerea indelungata poate cauza Leucemia, marind riscul de a face cancer.

Nivelul acceptabil de Benzen este de 50 miligrame pe metru patrat. Doar niste exemple: o masina parcata cu geamurile inchise va avea o cantitate de 400-800 mg/mp. Dar daca afara sunt peste 35-40 de grade, nivelul de Benzen creste la 2000-4000 mg/mp.Asta este peste nivelul acceptabil de peste 40 de ori.

Persoanele care intra in masina si nu deschid geamurile imediat, vor inhala inevitabil o cantitate de toxine. Benzenul afecteaza rinichii si ficatul. Ce este mai naspa ii ca corpul nostru elimina mai greu aceasta toxina.

Deci, ca un rezumat, cand intrii in masina intai fa-ti timp sa o aerisesti natural si abia dupa cateva minute porneste aerul conditionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2023 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu TailwindCSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.