Scris pe

7 lucruri pe care job-ul nu are cum sa ti le fure

Disclaimer: sunt fericit la locul de muncă. Nu se aplică la mine ceea ce scriu mai jos.

Poate că ai o zi mai urâtă la locul de munca sau te simți nemulțumit în general… s-ar putea sa nu fi singurul. Un studiu Gallup a arătat recent că mai puțin de o treime din angajații din USA sunt cuplați la locul de muncă – 28.9% din generația „millennials” spun că se simt „cuplați” la ceea ce fac la locul de muncă.

Destul de trist, numai eu cred asta?

Când ești atât de dezinteresat de ceea ce faci, îți poți face rău singur – psihic, emoțional sau mental.

Nu este greu să cazi în capcana de a fi mereu negativ la lucru; asta pentru că ești nemulțumit de diferite aspecte de acolo sau ești complet nemulțumit.

Odată ce se întâmplă asta, foarte ușor ajungi ca și viața personală să îți fie afectată. Să fim serioși, este destul de greu să fi nefericit la lucru timp de 8 sau 9 ore pe zi și când ieși pe ușă să pleci acasă, totul să treacă.

Când simți că te apasă prea multe de la locul de muncă sau ai zile în care ești nemulțumit de orice, amintește-ți de lucrurile care nu pot să fie furate de un job:

1. Parcursul tău

Ai ajuns unde ești astăzi pentru că ai avut un parcurs care te-a adus în acel scaun de birou, dar nu ești blocat acolo. Chiar dacă te simți blocat, ține minte ca nu este permanent.

2. Personalitatea

Desigur, poate simți că job-ul îți fură toată viața din tine. De asta este foarte important ca după job să îți faci timp de familie, pasiuni, prieteni. Tu vei fi mereu… tu. Oamenii care îți apreciază personalitatea (nu doar ce faci de la 9 la 5) sunt încă acolo pentru tine.

3. Creativitatea

Este foarte greu ca să păstrezi latura creativă activă atunci când poate ideile tale nu sunt apreciate la lucru. Chiar dacă cei de la lucru (colegii sau șefii) nu pot să vadă creativitatea din alții, în timpul liber poți să îți exersezi această latură.

4. Realizările

Poate nu te simți destul de apreciat în poziția pe care o ai, dar nimeni nu îți poate lua ceea ce deja ai realizat. Poate în viitor cineva o sa vadă aceste realizări și vei ajunge apreciat.

5. Atitudinea pozitivă

Tu alegi dacă te scufunzi în negativitate. Poate crezi că nu este o alegere atunci când ai gânduri negative, dar să ști ca este. Luptă ca să ai o atitudine corectă și pozitivă.

6. Abilitatea de îmbunătățire

Dacă nu te simți în largul tău, nepregătit sau orice altceva, fă un pas înapoi și vezi ce trebuie să repari în situația în care te afli. Poți căuta ajutor pe net foarte simplu. Nimeni nu îți poate lua abilitatea de a învăța mai mult, să devii mai valoros.

7. Visele tale

Chiar și în cel mai negativ mediu în care te-ai putea afla, poți încă visa la ceva mai bun. Nu te opri din a visa pașii următori pe care îi vei face, mișcarea următoare și cum va arăta viața ta atunci când vei ajunge unde îți dorești.

Amintește-ți că și miliardari cunoscuți ca și Oprah Winfrey sau alții au avut perioade mai grele. Nu lăsa ca un moment prost la muncă sau oriunde altundeva să te doboare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.