Scris pe

20 de ani de la independenta

Moldova sarbatoreste astazi 20 de ani de cand si-a declarat independenta fata de Rusia, desi independenta a fost recunoscuta abia in 25 decembrie. Totusi, limba rusa inca e oficiala prin Transnistria, influente de la rusi inca sunt. Citeam undeva ca vreo 70% doresc unirea Moldovei cu Romania, iar undeva pe la 30% doresc sa se uneasca cu Rusia, sau chiar reinfintarea URSS! Ce prostie. In loc sa recunoasca toti ca sunt fratii nostrii si o unire ar fii posibila, ei trag la rusi, care au dus tara in saracie.

“Republica Moldova este un stat suveran, independent si democratic, liber sa-si hotarasca prezentul si viitorul fara nici un amestec din afara, in conformitate cu idealurile si nazuintele sfinte ale poporului in spatiul istoric si etnic al devenirii sale nationale”, potrivit Declaratiei de Independenta, al carei original nu s-a pastrat din cauza unui incendiu in timpul protestelor violente din aprilie 2009.

Cum au reusit protestatarii sa arda Declaratia de Independenta asa usor? Ce ciudat :)).

Tara se afla intr-o criza de identitate. O parte apartine de Ucraina, una si-a proclamat independenta (Gagauzia)… unii dupa cum am mai zis zic ca sunt romani si doresc unirea cu Romania… Apoi, de vreo doi ani Moldova nu mai are un presedinte ales. Ci doar interimari. Asta de la protestele alea din 2009.  Totusi, ei spera sa adere si ei in curand la UE, cica chiar sunt negocieri intre UE si Moldova. Mai bine decat sa se uneasca cu Rusia (dupa mine).

Om vedea ce se mai intampla in Moldova, foarte multe depinzand de cetateni si de ce alegeri fac acestia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright © 2024 toate drepturile
nu sunt
rezervate. Faceti ce vreti, e o tara libera.
Cred ca nu mai are rost sa zic, dar tema e facuta de mine cu Tailwind CSS. Gasesti codul sursa aici.
Inca folosesc WordpPess 🧡. Tema e insa custom Laravel 😎.